joi, 12 noiembrie 2009

8 Noiembrie, 2009, inceputul celei de a sasea Nopti a ciclului Galactic

8 Noiembrie, 2009, inceputul celei de a sasea Nopti a ciclului Galactic de Carl Johan Calleman (autorul cartii CALENDARUL MAYAS, publicata de ed FOR YOU http://www.editura-foryou.ro/index.php?p=publicatii&autor=84) (ii multumim Nicoletei Iuga)

Inainte de trece la detaliile specifice referitoare la viitoarea noapte a sasea a Ciclului Galatic, 8 noiembrie 2009 – 2 Noiembrie 2010, simt nevoie sa clarific cateva puncte pentru a putea intelege calendarul Mayas, deoarece multele idei referitoare la acest subiect difera semnificativ unele de altele. De exemplu, sunt cei care cred ca data sfarsitului calendarului Mayas, marcheaza doar sfarsitul acestui ciclu si inceputul altuia.

Totusi, eu cred ca ne apropiem de un moment mult mai profund decat un simplu punct dintr-un ciclu care se va repeta. Deci, exista o multime coplesitoare de dovezi empirice, care ne indica faptul ca ne apropiem de un moment in timp in care cele 9 nivele de evolutie ale planului cosmic se finalizeaza toate, simultan. Acest lucru este in concordanta cu singura inscriptie antica mayasa, monumentul Tortuguero, care descrie ceea ce se va intampla la acea data. Acest lucru implica faptul ca nu ne apropiem de un alt ciclu sau o alta schimbare, ci de finalul tuturor schimbarilor, ceva pentru care toata evolutia a fost o pregatire si acumulare. Doar o asemenea incheiere a tuturor schimbarilor este posibil sa se ofere baza unei paci armonioase si eterne pe Pamant.

Cu alte cuvinte, ceea ce e pe punctul de a se intampla acum este ceva ce nu s-a mai intamplat niciodata in istoria Universului. Poate ca acest eveniment iminent, partial necunoscut, determina negarea larg intalnita care simt ca domina multi oameni, in acest moment. Mai degraba decat sa ne confruntam cu o schimbare dramatica a relatiilor noastre socio-economice (din moment ce orice schimbare in constiinta umana determina si o schimbare a relatiilor noastre) multi prefera sa emita elucubratii despre un eveniment fizic sau astronomic, care ar trebui sa aiba loc la o anumita data. In realitate, calendarul Mayas nu descrie ceea ce se va intampla la o anumita data, ci este o descriere a Planului Divin pentru evolutia constiintei, in care schimbarile cuantice intre energiile calendaristice determina modificari ale constiintei. Constiinta umana va continua sa se schimbe, pas cu pas, conform planului, pana cand vom ajunge la data reala a sfarsitului procesului Creatiei, adica 28 octombrie 2011. La aceasta data, cea mai inalta stare cuantica a Universului va fi atinsa (13.13.13.13.13.13.13.13.13 13 Ahau) si modificarile ce distrug armonia se vor sfarsi. Bineinteles ca inca nu am ajuns acolo.

In acest plan al evolutiei constiintei, ne apropiem de cea de a sasea noapte a Ciclului Galactic, al optulea dintre cele 9 cicluri, care va incepe pe 8 noiembrie 2009. Daca modul in care inteleg eu calendarul mayas este corect, in aceasta noapte ce va veni, vom fi martorii celei mai semnificative transformari a constiintei umane, din intreaga istorie a omenirii. Ceea ce este interesant, este ca acum avem, in sfarsit, o imagine relativ clara despre cum se va naste aceasta lume noua. Pe de alta parte, ceea ce devine din ce in ce mai clar este faptul ca aceasta nastere este posibil sa devina foarte solicitanta. Din acest motiv, este extrem de important sa intelegem cum unele dintre dificultatile care ne stau in fata servesc la nasterea acestei noi lumi, desi nu intotdeauna par sa o faca. Daca oamenii ar intelege corect cum se va naste aceasta lume, poate ar putea fi increzatori in viitor, ceea ce inseamna mai mult decat sa viseze cu ochii deschisi. Din pacate, exista multa confuzie in privinta calendarului mayas si multi care se cred experti neaga cunoasterea antica mayasa conform careia exista 9 forte cosmice care sunt pe cale sa se manifeste – si acest lucru si nimic altceva explica de ce o lume noua se va naste.

Eu cred ca ceea ce se intampla in economia lumii este mult mai profund si fundamental, decat o recesiune temporara. Ceea ce se intampla insa este o consecinta directa a anumitor transformari specifice ale constiintei, aduse de ciclul Galactic. Constiinta este, in opinia mea, in relatie directa cu Arborele Lumii, care exista la nivele diferite ale cosmosului si determina schimbari sincronizate la aceste nivele. Acest lucru inseamna ca aceste schimbari ale constiintei, care aduc noi directii in vietile noastre, afecteaza direct lumea si societatea in general si modul in care noi ne raportam la acestea.

Deci, o schimbare in constiinta nu este ceva ce se intampla doar in capetele noastre, ci si in schimbarile externe simultane ale relatiilor din lume. Daca acest argument este valabil, la inceputul noptii a sasea trebuie sa ne asteptam la o distantare si mai mare fata de valorile abstracte, ceea ce va afecta foarte tare economiile vestice ale Statelor Unite si ale Marii Britanii, care raman centrele financiare ale lumii si care controleaza o mare parte din activitatile bancare. In acest moment, aceste state – si, mai ales, Statele Unite – sunt atat de indatorate, incat chiar nu e nevoie de o explicatie pentru faptul ca va mai fi un declin in economia acestora. Este nevoie doar de ceva care sa declanseze ceea ce se va intampla intr-o directie sau alta. Deoarece exista multe lucruri care pot declansa un asemenea declin, iar media va pune accentul pe acest factor declansator, de fapt motivele profunde care vor declansa totul pot fi intelese cel mai bine, din punctul meu de vedere, plecand de la Calendarul Mayas, intrucat acesta subliniaza atat motivele cat si modul in care mintea umana este influentata de schimbarea energiilor cosmice. Din punctul de vedere al Calendarului Mayas, declinul continuu al cresterii economice reflecta o adaptare pas cu pas la sfarsitul ciclurilor economice, care sunt asociate cu sfarsitul timpului mayas (sau data de inceput a unei lumi noi, daca vreti).

Daca declinul economic este o parte a procesului de creare a conditiilor necesare pentru nasterea unei lumi noi, o chestiune foarte relevanta este legata de cat de adanc va fi acesta. Chiar daca este clar ca valoarea banilor de hartie – si mai ales a dolarului american – va fi serios lovita, ramane totusi o chestiune deschisa legata de cat de adanci sunt consecintele acestui fapt. Cred ca acest lucru poate fi inteles doar avand in vedere natura lumii noi care se va naste. Cand ajungi sa intelegi ceea ce inseamna acest lucru, constati ca, de fapt, nu exista surse mayase antice pe care sa le consulti. Sursele mayase spun doar ca cele 9 cicluri urmeaza sa se manifeste, pe masura ce calendarul ajunge la sfarsit, dar nu exista nici o inscriptie care sa vorbeasca despre ceea ce va urma. Din cauza acestei lipse de documente sugerez sa ne intoarcem la surse din religiile abrahamice, asa cum este Biblia sau Coranul si care chiar spun ceva legat de acest lucru. Daca imbinam aceste informatii, cu ceea ce intelegem din Calendarul mayas, e posibil sa ne facem o idee despre ceea ce va urma.
Prin urmare, Coranul spune in Sura 82: 17-19, următoarele: „Si ce anume iti va explica ce este ziua judecatii? Si ce iti va explica ce este ziua Judecatii? Va fi ziua in care niciun suflet nu va avea puterea sa faca ceva pentru un altul. Aceasta zi va fi in intregime cu Allah.� Cred ca aceasta disparitie a dominarii se poate referi la Ciclul Galactic care ii aduce constienta personala a Unimii si transparenta, intregii noastre fiinte si tuturor actiunilor noastre trecute. Daca luam in serios acest lucru, se poate sugera ca toate lanturile cu care oamenii ii domina pe ceilalti se cere a fie rupte inainte de asta.

Ultima carte din Biblie, Apocalipsa, 21:4-5, spune de asemenea ca o Noua Lume se va naste: �Si Domnul va sterge toate lacrimile din ochii lor si nu va mai fi moarte, nici suferinta, nici lacrimi, nu va mai exista durere, deoarece tot ce e vechi s-a dus. Si de pe tronul lui, Atotputernicul va spune: Priviti, voi face ca totul sa fie nou.� Aceasta pare sa spuna ca toate vechile lanturi trebuesc distruse, pentru ca o noua lume sa se nasca. Luate impreuna, va parea ca pentru nasterea unei lumi noi, este necesar sa ne eliberam de lanturile trecutului, dar si de cele care ne leaga de ceilalti.

Pentru unii, aceste schimbari pot sa para atat de mari, incat le va fi mai confortabil sa spune elucubratii cum ar fi ca lumea se indreapta catre un sfarsit, decat sa treaca prin toate schimbarile necesare rasturnarii cu susul in jos a lumii noastre. Cu siguranta ca sun enorm de multi oameni de la putere care nu vor sa vada venind o asemenea transformare catre egalitate si armonie.

Aceste mentiuni pot mai degraba sa ne aduca imaginea a cat de dificila poate deveni rasturnarea economica. Oare banii, de exemplu, vor disparea complet? Cred ca raspunsul este ca banii vor disparea, in masura in care nu vor mai tine lumea inlantuita de trecut. Practic, acest lucru inseamna ca toate planurile legate de investitii profitabile etc. vor parea ca sunt undeva fara rost, intrucat aparitia noii lumi nu va fi o crestere a economiei, bazata pe cautarea de a acumula unor valori abstracte.

Mai degraba, noua lume va fi una bazata pe impartirea bunurilor si grija fata de toti membrii societatii, considerati ca o unitate de constiinta a Ciclului Galactic, probabil dupa ce marea agitatie se va fi linistit. Perioada imediat urmatoare in noaptea a 6-a va fi cea in care manifestarile practice ale acestei transformari vor trebui testate si implementate. Acestea pot sa para de neconceput, din perspectiva lumii actuale. Si totusi, ne vom aduce aminte ca nu exista ceva ce poate fi numit natura umana eterna si ca modul in care percepem realitatea si ce anume suntem indemnati sa cream este intotdeauna diferit, in diferitele Cicluri. Fiintele umane ale Ciclurilor Regional, National, Planetar si Galactic sunt complet diferite in modul de abordare a vietii, iar fiintele umane care vor fi create de al Noualea Ciclu Galactic si de cel Universal va reprezenta incoronarea evolutiei si constientei. Prin urmare, e posibil ca ele sa cuprinda o perceptie diferita a lumii si caracteristici diferite, in comparatie cu cele dinainte .

Cum va veni, practic, aceasta tranzitie de la o fiinta umana, care se interesea za numai de ea insasi, catre cel care vede unimea si imparte cu toti, fructele creatiei?

O asemenea transformare a experientei noastre de viata pare acum la fel de imposibila, cum parea odata caderea Zidului Berlinului. Dar la fel cum caderea zidului Berlinului a fost, in cele din urma, reflectarea unei trancendente a polaritatii est-vest in constiinta umana, Lumea Noua care se va naste este desemnata sa rezulte dintr-o transformare a zidurilor interne si externe mentinute mai ales de lumea vestica.

Astfel, suspiciunea mea este ca pe parcursul primei jumatati a celei de a 6-a nopti, economia lumii va cadea tot mai mult, iar consumul populatiei Statelor Unite nu va mai fi capabil sa tina in miscare motoarelele industriei lumii. Totusi, din cauza efectelor indirecte ale acestei caderi, nici-o parte a lumii nu se va putea astepta sa ramana neatinsa.

In aceasta cadere va apare un moment cand multi oameni isi vor da seama ca nu va mai fi niciodata posibila resuscitarea vechii cresteri economice si nu va mai fi niciodata vreo intoarcere la afaceri “asa cum le faceam de obicei�. La acest puct, o va trebui sa fie cautata o solutie socio-economica radicala, pentru ca oamenii sa poata supravietui, in intelesul fizical cuvantului, intrucat cauza acestei situatii este evident natura relatiilor economice si legatura economica cu trecutul.

Putem intreba, de exemplu, ce se va intampla daca o mare parte din populatia tarilor importante din punct de vedere economic, nu va fi capabila sa plateasca ipotecile. Isi vor parasi acesti oameni masiv casele, astfel incat nenumarate locuinte apartinand bancilor vor ramane goale iar oamenii pe strazi? Aceasta este situtia care a aparut in suburbiile in care se fabricau masini, din Detroit. Prin urmare, acest scenariu nu este ipotetic, deja se intampla la scara mica. Ceea ce e posibil sa se intample va fi ca va exista un moratoriu privind toate datoriile, astfel incat oamenii nu vor mai trebui sa plateasca bancile, pentru a putea ramane in propriile locuinte.

Poate ca asta se va intampla la scara mare, intrucat anumite natiuni vor considera necesar sa decida anularea datoriilor nationale, ca un mod de stabilizare a lumii. Daca va fi instituit un astfel de moratoriu, este ca si cum s-ar termina cu puterea banului, asa cum este ea acum. Ar insemna o trecere la un sistem economic care nu va mai fi inrobit de trecut. E clar ca aceasta va insemna sfarsitul sistemului de imprumut bancar, ceea ce va crea o bresa pentru dezvoltarea economiei. In schimb, se va accentua faptul ca necesitatile oamenilor sunt indeplinite in momentul prezent (ca sa ne intoarcem la tema ruperii lanturilor cu trecutul). Bineinteles ca aceasta nu va altceva decat o revolutie – si cel mai posibil, una mondiala – intrucat economiile lumii din aceste vremuri sunt profund legate unele de altele.

Este foarte probabil ca aceasta sa se intinda din Statele Unite, in toata lumea. O asemenea transformare uriasa a sistemului socio-economic al lumii e probabil sa aiba loc in perioada 17 iulie 2010 (Convergenta Cosmica) si inceperea celei de a 7-a zi a Ciclului Galactic, 3 noembrie 2010. Normal ca acesta va avea repercusiuni asupra tuturor sistemelor de dominare pe care lumea le-a mostenit in special de la Ciclul Galactic National, dar si de la cel Palnetar. Pe plan energetic, aceasta perioada 17 iulie - 3 noembrie 2010 este creata prin suprapunerea Ciclului pre Universal peste Ciclul Galactic. Aceasta perioada revolutionara este foarte posibil sa aduca o decadere proportionala a autoritatii guvernamentale si nationale (si aici nu e vorba despre un anumit guvern, ci despre institutia de putere ca atare, ceva ce omenirea a mostenit de la Ciclul National.) Vom pune sub semnul indoielii nevoia pe acre o avem de guverne si granite nationale, atunci cand niciun suflet nu va avea puterea sa faca ceva pentru celalalt. Viziunea mea pentru perioada care incepe cu Convergenta Cosmica, pana la inceputul celei de a saptea zi a ciclului Galactic, este astfel o examinare completa a civilizatiei umane. Acesta va fi si o perioada propice pentru a alege, in mod individual, pe ce cale vom merge.

De ce aceasta anumita perioada de timp, 17 iulie - 3 noembrie 2010, va aduce asemena transformari revolutionare? Ei bine, sunt 2 perioade de timp care pot fi comparate cu aceasta. Una este 1498-1617 – Renasterea – care, in sensul larg al cuvantului inseamna rasturnarea sistemului feudal care a considerat ca Vaticanul este sursa suprema a puterii in lume si inceputul erei moderne. Cealalta este 1986 – 1992, care a adus un val de democratie (inclusiv caderea marelui zid al Berlinului) si a avut ca rezultat o lume care nu mai era separata. Putem deasemeni observa ca aceste 2 perioade revolutionare de timp au permis ridicarea spiritualitatii – in primul rand reformele si apoi, in al 2-lea caz, Convergenta Armonica ce a devenit intr-un fel inceputul spiritualitatii eclectice din vremea noastra. Simt ca ramane o intrebare deschisa daca aceasta transformare revolutionara, intre 17 iulie si 3 noembrie 2010, va fi sau nu violenta.

Ceea ce pare clar este ca oamenii vor fi divizati din cauza faptului ca vor sa mearga alaturi de energiile care vin acum si care ne duc spre o lume noua, sau le vor opune rezistenta si vor cauta sa mearga inapoi, la sistemul trecut. Modul in care se vor raporta la aceasta schimbare va depinde de intelegerea pe care o au pentru calendarul Maya si planul cosmic de care, in vremea noastra, doar o minoritate foarte mica este constienta de faptul ca, cel putin in forma sa adevarata, este o manifestare a celor 9 forte cosmice. Cei mai multi oamenii nu vor recunoaste niciodata unele semnale care semnaleaza ceea ce va sa vina. Totusi, in masura in care ei inteleg ca schimbarile la scara mare vin de la un plan Divin, ar putea avea loc o trezire spirituala. Daca se va intampla, nu vor mai considera schimbarile din jurul lor ca niste evenimente haotice si fara sens, asa cum le sunt prezentate de mass media.

A considera ca totul se refera doar la participarea intr-un proces de evolutie a constiintei duce la marele pericol ca oamenii sa creada ca in calendarul Mayas este vorba doar de o singura data (cum ar fi 21 dec 2012), cand se vor intampla unele evenimente, cum ar fi schimbarea polilor, aliniament galactic, Planeta x sfarsitul Lumii sau schimbarea constientei.

Este un mod incredibil de naiv, de natura religioasa sau o superstitie, sa se creada ca schimbarile pur si simplu cad din cer asupra fiintelor umane, fara o participare activa si constienta din partea lor, in procesul care duce la o stare de unire a constiintei. In realitate, exista dovazi coplesitoare ca acest calendar descrie schimbari secventiale de constiinta, care vor incepe sa fie traite intr-o frecventa si mai inalta, dupa 17 iulie 2010 si chiar si mai puternic, dupa inceputul actualului Ciclu Universal, in 8 martie 2011. Numai la 28 oct 2011 schimbarile se vor sfarsi si se va stabiliza o unitate a constiintei, care va oferi bazele pentru un mileniul de pace. Aceasta crestere a frecventei explica si motivul pentru care poate avea loc o asemenea trecere in revista a tuturor sistemelor dominante, intr-un timp atat de scurt.

Ca recomandare as vrea sa spun ca, pe langa a trai intr-un mod etic si a spune adevarul, sa acceptam sa ne lasam dusi de curentul celui de al noualea nivel, dupa cum puteti vedea in linkul http://www.calleman.com/content/articles/999_and_the_mayan_calendar...

Stati in mijlocul curentului, fiind concentrati pe modul in care se materializeaza lumea cea noua.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu