luni, 29 noiembrie 2010

Legile lui Zamolxis- Remer Ra - fragment

Zamolxe: Ma intrebi cum sa aduci celui rau gandul si simtirea la ce este placut atat omului bun cat si omului rau? In primul rand nu mai etichetati omul ca fiind rau. Pana nu demult ati etichetat un alcoolic ca fiind rau, iar acum ati ajuns sa intelegeti ca este un om bolnav. Cei pe care ii catalogati ca fiind rai, nu sunt rai prin structura lor interioara, ci au devenit rai. Ei sunt asemeni alcoolicilor, oameni bolnavi, prin urmare au nevoie de o atentie mai speciala din partea voastra. Vina ca au ajuns ceea ce au ajuns este la mijloc.

In al doilea rand, nu incercati sa le impuneti propriul sistem de valori pentru ce ele nu se pot concilia. Daca se puteau concilia teoretic, o faceau si practic. Ii puteti forta sa va asculte, ii puteti forta sa actioneze ca voi, sa spuna ce vreti voi, dar nu-i puteti forta sa gandeasca la fel ca voi.
Inca de la inceput problema este pusa gresit. Schimbarea trebuie inceputa cu cel care vrea sa schimbe. Prin schimbarea felului in care il percepeti pe cel asa zis rau. Si situatia este valabila nu numai in cazul celor care au savarsit anumite fapte, ci si in cazul disputelor de tot felul. Daca privesti detasat situatiile conflictuale, realizezi ca de fapt este un joc al contrelor in care se pun in evidenta aspectele negative. In spatele strategiilor de tot felul se ascund intentiile de impunere, de suprimare a celuilalt. Este o metoda care s-a dovedit a fi gresita pentru ca nu a dat rezultate. A dat doar tabere.
Disputele apar pentru ca incercati sa va impuneti diferentele. Voi vedeti doar ceea ce va diferentiaza si astefel incercati sa catalogati o perceptie ca fiind mai buna decat cealalta. Rezultate buna apar numai daca incepeti cu ceea ce va leaga, cu ceea ce aveti in comun. In primul rand trebuie sa aveti un teren comun, doar asa veti putea sa abordati si alte aspecte care la prima vedere pot fi antagoniste.

Remer Ra: Bun. Si ce ar trebui sa faca inteleptul pentru a-l "limpezi" pe cel tulburat?

Zamolxe: Un intelept nu poate limpezi un "tulburat". Un intelept ii poate indica doar calea, dar nu poate face nimic in locul lui. Daca s-ar fi putut, lumea ar fi fost demult un rai al inteleptilor. Un intelept nu cauta sa forteze lucrurile. Un intelept nu va intra niciodata in conflict cu cel "tulburat".

Remer Ra: Cum ar putea inteleptul sa-l schimbe pe un hot sau un talhar ori un criminal? Sunt tare curios sa stiu cum poate un intelept sa se puna in pielea talharului, sa vada si punctul lui de vedere. Ce "teren Comun" ar putea construi? Cum si-ar schimba "punctul de vedere?"

Zamolxe: Inteleptul nu i-ar spune niciodata unui infractor sau celui tulburat ca a gresit. Ba dimpotriva, inteleptul l-ar intreba cu ce a gresit el? Inteleptul stie ca nu poate limpezi prin "scormonirea" lui un izvor care este deja tulbure. Va grabi limpezirea indicandu-i celui tulburat unde se afla elementele perturbatoare.

Remer Ra: Interesant. Oare ce ar putea raspunde un infractor la o asemenea intrebare?

Zamolxe: I-ar schimba punctul de vedere pentru ca ar simti cu adevarat ca nu mai este privit ca un paria al scietatii. Infractorul nu este un paria al societatii, ci este un produs al societatii.

Remer Ra: Nu cred in intoarcerea obrazului.

Zamolxe: Prin intoarcerea obrazului nu trebuie sa intelegi atitudinea pasiva in fata agresorului. Prin intoarcerea obrazului trebuie sa intelegi schimbarea punctului de vedere.

Legea 35 din Legile lui Zamolxe:

Intotdeauna va fi cineva dedesubtul tau si intotdeauna va fi cineva deasupra ta. La cele ce sunt dedesubtul tau sa te uiti cu iubire si nu cu trufie caci acolo iti sunt radacinile, iar la cele cu sent deasupra ta sa te uiti cu privirea de prunc si fara teama.

Zamolxe:Ti-am mai spus ca numai ego-ul se teme de nou pentru ca nu stie cum sa abordeze noul decat cu teama, prin respingere, recurgand daca este cazul la toate tipurile de violenta. Teama de schimbare in bine se datoreaza incompatibilitatii binelui cu programele mentale negative. Majoritatea oamenilor sunt adaptati la ceea ce voi intelegeti ca fiind rau. Iata unde duce izolarea de propriul sine divin, de scanteia Focului Viu sau ceea ce voi numiti Dumnezeu.
Mandria se bazeaza pe cateva carje. Aveti impresia ca acele carje sunt motoarele voastre, dar de fapt, ele nu sunt decat instrumente ale propriei voastre limitari mentale. Mandria este deosebit de nociva pentru ca va izoleaza atat de ceea ce se afla asa-zis mai jos decat voi, cat mai ales de ceea ce se afla mai sus de voi. Nu poti fi deschis sferelor superioare omului, lumii divine, decat prin smerenie. Smerenia nu presupune umilinta, complezele de inferioritate, saracia sau alte limitari. Smerenia este cel mai pur act de respect pentru Creatie si Creator, ea este intotdeauna insotita de o bucurie inefabila, de netransmis prin simple cuvinte. Este o traire de care poti avea parte numai printr-o deschidere sufleteasca spre tot si toate. Numai prin smerenie poti simti ajutorul si iubirea lumii divine. Observ cat de mult s-a denaturat sensul acestui cuvant.

Remer Ra: Am intalnit si eu falsa smerenie la multi oameni. Chiar si printre preoti am observat falsa smerenie.

Zamolxe: Nu poti accede spre sferele superioare omului cu o smerenie falsa. Nu ai cum. De fapt, smerenia infloreste cu adevarat numai si numai daca este indreptata spre cei care sunt asa-zis sub tine. Aici este minunea inimii si tot aici este blestemul ego-ului, de aceea multi nu pot inghiti acest adevar si de multa suferinta vor avea parte pana vor intelege. A fi smerit numai in fata sferelor superioare este o forma subtila de manifestare a fricii.
Intelectul este un instrument. Degeaba scrieti semnul matematic al infinitului, ca nu va ajuta sa intelegeti si mai ales sa traiti infinitul. "

5 comentarii:

  1. explicati mi ce este învierea si de ce am fost trimisi in materie.

    RăspundețiȘtergere
  2. am fost trimisi in materie pentru a ... experimenta si a adauga experienta noastra "intregului". Prin experinta noastra devenim creatori si experienta constienta ne apropie de divinitate, acesta este scopul: cu fiecare experienta avem sansa de a invata o lectie, de a alege constient si de a trece la urmatorul capitol, la urmatorul nivel...

    RăspundețiȘtergere
  3. Invierea este una din modaitatile de trecere la un nivel superior de constiinta. Trecerea aceasta poate fi prin inviere (cand se abandoneaza materia prin moartea corpul fizic) sau ascensiune (cand trecerea se face prin transmutarea corpului fizic).
    Mai multe informatii gasesti in cartea Floarea vietii de Drunvalo Melchizedek sau Manualul complet al ascensiunii de Josua David Stone.

    RăspundețiȘtergere
  4. Vă rog îmi spuneți și mie de unde este inspirat acest articol?

    RăspundețiȘtergere