duminică, 19 februarie 2012

Cele patru legaminte

Fragment din "Cele patru legaminte" - Don Miguel Ruiz
[...]
Copiii sunt domesticiţi în acelaşi fel ca şi un căţel, o pisică, ca şi celelalte animale. Pentru a învăţa un câine noi îl pedepsim sau îi oferim recompense. Ne antrenăm copiii ca pe oricare alt animal domesticit, cu un sistem de pedepse şi de recompense. Îi spunem: „Eşti un băiat bun,” sau „Eşti o fată bună”, atunci când faci ceea ce Mama si Tata vor ca tu să faci. Dar când nu, atunci eşti „o fetiţă rea” sau „un băiat rău”.Când acţionăm împotriva regulilor suntem pedepsiti; când actionăm conform regulilor atunci suntem răsplătiţi. Am fost pedepsiţi de multe ori pe zi, dar am fost şi recompensaţi de multe ori pe zi. Curând a început să ne fie frică de a fi pedepsiţi şi să ne fie frică că nu ne vom primi recompensa. Recompensa este atenţia pe care o primim de la părţinţii noştri sau de la ceilalţi oameni ca şi institutori, profesori şi prieteni. Ne dezvoltăm curând o necesitate de a capta atenţia altor oameni pentru a primi recompensă.Recompensele ne fac să ne simţim bine şi continuăm să facem ceea ce ceilalţi doresc ca noi să facem pentru a obţine recompensa. Cu această teamă de a fi pedepsiti şi acea frică de a nu obţine recompensa, începem să pretindem că suntem ceea ce nu suntem, doar pentru a le face plăcere celorlalţi, doar pentru a fi suficient de buni pentru altcineva. Încercăm să le facem plăcere Mamei şi Tatălui, încercăm să le facem plăcere profesorilor la şcoală, încercăm să le facem plăcere celor de la biserică şi astfel începem să jucăm.

duminică, 12 februarie 2012

Trezirea

sursa :http://antiiluzii.blogspot.com
http://www.blogger.com/img/blank.gif

Este timpul schimbarii. Trezirea constiintei este provocarea pentru care suntem aici, acum, fiecare!
Suntem aici pentru a ne cobori in inima si a realiza ca suntem cu totii Unul!

The Awakening [RO] from DigitalarenaTV on Vimeo.

sâmbătă, 11 februarie 2012

Barefoot Movement- Invatand de la miscarea descultilor-Bunker Roy










-traducere-
Aş dori să vă duc într-o altă lume. Şi aş dori să vă împărtăşesc o poveste de dragoste veche de 45 de ani cu cei săraci, care trăiesc cu mai puţin de un dolar pe zi. Am urmat o foarte elitistă, snoabă, şi costisitoare şcoală în India, şi acest lucru aproape m-a distrus. Pentru mine totul era stabilit să devin un diplomat, profesor, doctor -- totul fusese prevăzut. Apoi, nu arăt, însă am fost campion naţional la squash timp de trei ani. (Râsete) Întreaga lume fusese stabilită pentru mine. Totul era la picioarele mele. Nu aş fi putut să fac nimic greşit. Şi apoi, din curiozitate, m-am gândit Că aş dori să merg să trăiesc şi să muncesc şi doar să văd cum arată un sat.

Deci in 1965 M-am dus la ceea ce a fost numit cea mai rea foamete, localitatea Bihar din India, şi am văzut foametea, moartea, oameni care mureau de foame, pentru prima dată. Mi-a schimbat viaţa. M-am întors acasă şi i-am spus mamei "Aş vrea să trăiesc şi să muncesc într-un sat" Mama a intrat în comă. (Râsete) "Ce este asta? Întreaga lume ţi se întinde la picioare, cele mai bune locuri de muncă sunt aranjate pentru tine, şi tu vrei să mergi să munceşti într-un sat? Vreau să spun, este ceva în neregulă cu tine? " Am spus, "Nu, am primit cea mai bună educaţie. Ea m-a făcut să mă gândesc. Şi vreau să dau ceva înapoi în felul meu propriu." "Ce vrei să faci într-un sat? Nu loc de muncă, nu bani, nu securitate, nu perspectivă." I-am spus, "vreau să trăiesc şi să sap fântâni pentru cinci ani." "Să sapi fântâni pentru cinci ani? Ai urmat cele mai scumpe şcoli şi colegii din India, şi mergi să sapi fântâni pentru cinci ani?" Ea nu a mai vorbit cu mine pentru un timp foarte lung, pentru că a considerat că mi-am abandonat familia.

vineri, 10 februarie 2012

Primele douăzeci şi două de chakre

Djwhal Khul, canalizat prin Alice A. Bailey



CHAKRELE TRIDIMENSIONALE

Chakra de bază

Prima chakră este aşezământul corpului fizic. Ea se concentrează pe viaţa noastră terestră, punându-ne în mod specific în legătură cu pământul.

Ea se ocupă cu teme precum împământarea şi supravieţuirea. În perioada veche Lemuriană, chakra de bază era cel mai adesea deschisă.

Prima chakră se ocupa de viaţa noastră de aici, de pe pământ. Culoarea sa este roşu şi este conectată cu gonadele.

Ignoranta ca o arma

marți, 7 februarie 2012

Arhanghelul Metatron


sursa:
http://www.lumeaingerilor.ro/Default.aspx?tabid=136

Arhanghelul Metatron este singurul înger al sferelor celeste care a cunoscut conditia umana. Sub numele de Enoh, a fost al saptelea patriarh dupa Adam. Sufletul sau a fost toata viata plin de credinta, de iubire pentru oameni si foarte atent la întelesurile faptelor, nutrind convingerea ca numai acela care învata permanent din ceea ce se petrece în el si în afara lui este capabil sa-si ajute cu adevarat semenii. Astfel, el a urmat de la sine calea întelepciunii si a bunatatii inimii. Dupa moartea sa, a fost ridicat la Cer, unde Dumnezeu l-a investit ca arhanghel.

duminică, 5 februarie 2012

Planeta privilegiata

Un documentar uluitor despre conditiile perfecte pe care planeta noastra le are pentru a sustine viata si a observa universul, si concluzia este ca toate au un scop in acest Univers, iar noi avem un scop im acest vast Univers.