marți, 6 ianuarie 2015

5 convingeri care iti vor schimba radical viata

Multi oameni sunt in cautarea succesului, a aprecierii si a fericirii. Sunt atrasi de obiecte stralucitoare. In ciuda acestui fapt, nu reusesc sa-si gaseasca multumirea. Pot citi carti, pot merge la intalniri spirituale, pot urma un guru sau altul, sau pot tine chiar diete de detoxifiere. Cu toate acestea, se simt plictisiti, pierduti, pustiiti si singuri.
Acest lucru se intampla pentru ca ei cauta implinirea undeva in afara propriilor persoane. In loc sa faca acest lucru, ar trebui sa se intoarca spre sine.
Atunci vor descoperi ca succesul si aprecierea cautate ani in sir sunt de fapt in interiorul lor. Nu are importanta cate succese sunt obtinute sau cati oameni spun lucruri frumoase despre ei sau munca lor. Daca ei nu cred aceste lucruri, ele nu conteaza.
Nu mai conteaza nici cum sunt priviti de ceilalti. Conteaza cum se vad ei insisi. La inceput nu e o imagine prea placuta, avand in vedere ca au evitat sa se priveasca ani in sir si au evitat sa priveasca alti oameni in ochi de teama sa nu se vada pe ei insisi si sa nu se simta judecati.
Prea multi oameni acorda atentie modului in care sunt priviti de altii: Oare ma vor placea? Ideea mea e suficient de buna? Daca ma fac de ras? Ce o sa spuan despre mine? Sunt iubit? Si nu se implica in propria calatorie a vietii. Nu se intreaba Eu ma plac pe mine? Eu iubesc aceasta idee? Eu ma iubesc pe mine insumi?
Momentul in care inceteaza sa mai acorde atentie parerii celor din jur si se intorc catre sine incercand sa fie atenti la cum se simt traindu-si propria viata este momentul crucial in care totul incepe sa se schimbe.
Cand ne intoarcem spre noi insine descoperim profunzimi nebanuite. Daca nu ne place ce aflam, ne putem intreba: ce pot face azi pentru mine ca sa ma simt mai bine cu mine insumi?
Pas cu pas poti scapa de lipsa de incredere in sine, de sentimentele de rusine, vinovatie si nesiguranta. Decenii de rusine sunt inlocuite treptat cu compasiune, blandete si dragoste.

Accepta ideea ca exista un motiv pentru care treci prin ceea ce treci. Poti alege sa opui rezistenta si sa te opui vietii sau poti plonja cu totul in ea si poti accepta experientele pe care le traiesti. Este alegerea ta.

Este o alegere care trebuie sa vina din interior. De indata ce faci alegerea, viata ta se va schimba pentru totdeauna. Sa te accepti pe tine insuti asa cum esti este momentul in care atingi adevarata libertatea.
Acel sentiment de goliciune pe care oamenii il simt este doar lipsa de atentie acordata sinelui. Odata ce incepi sa te apreciezi pe tine insuti, intreaga ta viata va incepe sa se schimbe. Munca devine mai plina de satisfactii, relatiile mai profunde si, mai important decat toate, obtii acea pace interioara si stii ca esti asa cum trebuie sa fii.
O noua constiinta de sine si acceptare de sine apar. Dureaza pana cand o persoana ajunge sa se iubeasca pe sine, dar totul incepe cu increderea in ceva ce nu se vede. Speranta este factorul cheie.

Orice persoana ce trece prin aceasta schimbare ajunge sa creada in cateva convingeri noi. Daca esti gata sa faci aceasta schimbare, incepe prin a-ti insusi urmatoarele convingeri.

  1. Trebuie sa ai incredere si in ce nu se vede.
Sa crezi in necunoscut, indiferent despre ce este vorba, este un pas necesar in a trece la o noua etapa in viata.
Daca ai un scop, cum ar fi sa pierzi in greutate, sa castigi o anumita suma de bani sau sa-ti cunosti sufletul pereche, dar nu crezi cu adevarat in el, eforturile tale vor fi din start zadarnicite. Continua sa crezi in ceea ce nu poti vedea si intoarce-te catre sine pentru a te accepta pe tine insuti. Nu vedem gandurile si totusi ele exista, nu vedem sentimentele si totusi ele exista, nu vedem undele radio si totusi ele exista. Sunt multe lucruri pe care nu le vedem dar stim ca sunt acolo.
  1. Convingerile devin realitate.
Convingerile noastre ne creaza propria realitate. Ce alegem sa credem este ceea ce ne va influenta rezultatele. Daca alegi sa crezi sa esti nedemn de a fi iubit si esti plictisit de propria viata, atunci aceasta va deveni propria ta realitate. Dar cand crezi ca acceptarea de sine si aprecierea de sine sunt posibile, acestea vor deveni noua ta realitate.
  1. Intotdeauna ai de ales.
Propriile temeri sunt ceea ce ne limiteaza. Tot ceea ce facem a fost o alegere facuta la un moment dat. Ai puterea de a alege o noua convingere. Facand acest lucru, iti poti schimba propria realitate. Alegi sa crezi in tine si acest lucru va schimba totul.
convingeri care iti vor schimba viata
  1. Tot ceea ce-ti trebuie este chiar in interiorul tau.
Daca nu poti avea incredere in tine, trebuie sa crezi ca acest lucru poate fi schimbat. Nu uita, doar pentru ca nu poti vedea ceva, nu inseamna ca nu exista. Cele mai minunate lucruri din lume sunt nevazute, dar simtite, asa cum sunt dragostea, iertarea, credinta si increderea.
  1. Greutatile si obstacolele au rolul lor.
Toate experientele pe care le traiesti te pregatesc pentru ceea ce ti-ai dorit. Ceea ce traiesti face parte dintr-un plan mai amplu. Ai incredere in viata, nu-i opune rezistenta si alege sa faci parte din ea.
Ai incredere in tine si fii convins ca vei ajunge sa te iubesti pe tine insuti. Dragostea este deja acolo. Trebuie doar sa crezi.

Ce alte convingeri crezi ca ar trebui adaugate la aceasta lista. Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos. Aici invatam impreuna.

Sursa utilizata:
http://www.mindbodygreen.com/0-16478/5-beliefs-that-will-radically-transform-your-life.html – convingeri care iti vor schimba viata

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu