joi, 26 iulie 2012

A Treia Cale

mesaj preluat si tradus de Diana Rus
Pamela Kribbe
un mesaj de la Jesus/Jeshua canalizat(transmis) prin Pamela Kribbe
Miercuri, 25 Iulie, 2012 
Dragi prieteni, 
Eu sunt Jeshua. Eu sunt cu voi. Prin barierele timpului si spatiului, stau chiar alaturi de voi;  simtiti-ma in inimile voastre. Eu sunt atat de familiar cu a fi om - cu suisurile si profunzimile. Am explorat intreaga arie a sentimentelor umane si in interiorul lumii extremelor am gasit o eventuala cale de iesire; un loc de trecere catre o cale diferita de a vedea lucrurile, prin care intreaga experienta de a fi om se prezinta intr-o lumina diferita - o cale care creaza liniste si pace in inimile voastre.


The Jeshua Channelings Cover image linkDespre aceasta cale de iesire, acest pasaj, vreau sa va vorbesc astazi. Multi dintre voi va gasiti intr-o mare dilema; o lupta pe care o purtati cu voi insiva. Exista o idee vie in mintea voastra ca ar trebui sa fiti mai buni si altfel decat ceea ce sunteti acum. Ca ar trebui sa fiti mai dezvoltati, mai sfinti, mai capabili sa urmati anumite reguli, un ideal mai inalt pe care il aveti pentru voi insiva - insa acesta este un ideal fals. Toata aceasta preocupare asupra voastra este bazata pe ideea ca nu sunteti suficient de buni asa cum sunteti; ca ezista altceva; ca aveti puterea de a va schimba pe voi insiva; ca detineti controlul asupra faptului ca sunteti o fiinta umana. Aceasta este o idee veche si una pe care o experimentati pe deplin intr-un timp invechit. 
Aceasta idee a existat, in parte, in Atlantida, acolo unde v-ati dezvoltat cel de-al treilea ochi si locul in care l-ati experimentat ca pe centrul de observatie din capul vostru. Din acel al treilea ochi ati putut percepe si, de asemenea, ati vrut sa interveniti, sa dati viata dorintelor voastre. Aceea a fost o anumita tendinta spe dominatie in voi, insa aceasta  tendinta a mai fost inspirata si de conceptul vostru pentru adevar. Ati avut ideea ca actionati pe baza principiilor inalte, ca ceea ce ati facut a fost "bun" - si in acest fel se intampla de fiecare data. Puterea este intotdeauna invaluita de idei despre care se crede ca sunt bune. O intreaga ideologie este construita, apoi, in jurul unei astfel de idei, facand-o o viziune asupra lumii care apare ca luptandu-se pentru ceea ce este bun, in timp ce in esenta voi incercati sa controlati viata - atat in voi insiva, cat si in altii.
Puterea va corupe - va indeparteaza din cursul natural al vietii care este prezenta in fiecare fiinta umana. Puterea va da un concept al maleabilitatii care, de fapt, este bazat pe iluzie. Viata, asa cum o cunoasteti, nu este pliabila in acel fel si nu este determinata de un motiv, sau de vointa, sau din cel de al treilea ochi al vostru. Viata nu se incadreaza untr-un punct de vedere global sau intr-un sistem si nu poate fi organizata pe baza proceselor mentale.
De mult timp ati intrat intr-o batalie cu umanitatea voastra - conditia umana. O multime de pasi spirituali sunt bazati pe ideea ca trebuie sa munciti mult cu voi insiva, ca trebuie sa va inaltati si ca trebuie sa va impuneti voua, insiva, o cale planificata ce va va conduce intr-o situatie ideala. Insa aceasta idee creeaza mai mult chin interior. Daca porniti de la idea unui ideal cerut, va impuneti standarde pe care stiti foarte bine, in interiorul vostru, ca nu le puteti face sau indeplini - asa ca esuati inca de la inceput.
Simtiti, acum, energia acestui mod de gandire: ce va faceti voua, insiva, ce energie vine din dorinta de a va impune din dragul de a va imbunatati pe voi insiva, si din dorinta de a va organiza viata, emotiile si gandurile. simtiti energia de a va dori sa controlati lucrurile. este aceasta o energie iubitoare? 
Adesea, acea energie se prezinta ca iubire, ca bine si adevar, insa puterea se ascunde intotdeauna pe ea insasi in acest fel, asa ca este mai usor pentru oameni sa o accepte. Puterea nu se arata la fata in mod deschis; puterea seduce prin ganduri. De aceea este mai bine sa nu va ganditi la asta, ci sa simtiti ce va face dorinta de a controla viata. Priviti-va pe voi insiva in fiecare moment de zi cu zi, in prezent, in viata voastra de acum. cat de des inca mai duceti lupte cu voi insiva, condamnati ceea ce apare in voi, ce rasare in mod natural in voi si vrea sa isi urmeze cursul? In aceasta stare de judecata isi are locul o energie critica, o raceala: " asta nu ar trebui sa fie, asta e rau, asta trebuie sa dispara". simtiti aceasta energie - va ajuta ea? 
Vreau sa va duc acum intr-un mod diferit de a va privi pe voi, insiva; un loc in care schimbarea poate avea loc, insa fara lupta, fara apasari asupra voastra. Si pentru a face acest lucru clar, lasati-ma sa va dau un exemplu. Imaginati-va ceva ce se intampla in vietile voastre, ceva ce aduce sentimente de furie si iritare in voi - indiferent cum ati vrea sa numiti asta. Acum, puteti reactiona la acea furie in moduri diferite. daca nu sunteti obisnuiti sa reflectati asupra emotiilor voastre si reactiile va sunt dintre cele mai primare, atunci nu va exista nimic altceva decat furie - voi sunteti furiosi, punct. Sunteti prinsi in asta si va identificati cu furia. Adesea, se intampla sa puneti cauza furiei voastre in afara voastra - proiectati vina catre altcineva. Altcineva a facut ceva rau si este vina lui sau a ei pentru faptul ca va simtiti furiosi. Aceasta este cea mai primara reactie - va identificati cu furia, voi sunteti furia.  
O alta posibilitate este ceea ce eu numesc al doilea mod de a rectiona. Sunteti furiosi si imediat apare o voce in capul vostru, care va spune, " asta nu ar fi trebuit sa se intample; asta este gresit; nu este bine ca am devenit furios; trebuie sa suprim asta." Se poate sa fi fost invatat suprimarea furiei voastre din asteptarile religioase sau din perspective ale societatii. de exemplu: este mai bine, mai frumos, mult mai moral sa nu va aratati furia fata de altii. Si cu siguranta se aplica femeilor care nu se lupta sa isi exprime furia in mod deschis - ceea ce nu este feminin.
Exista tot felul de idei despre care ati discutat, care au determinat judecarea furiei din voi. Si apoi ce se intampla? Exista furie in voi si imediat isi face aparitia o opinie despre asta: " asta nu este permis, asta este gresit." Si atunci furia voastra devine umbra voastra pentru ca, literal, nu poate intra in Lumina - nu ar trebui sa fie vazuta. Ce se intampla cu furia daca este suprimata in acest fel? Nu va disparea, se va ascunde in spatele vostru si va va afecta in alte moduri; va poate determina sa fiti speriat sau anxios. Voi nu puteti folosi puterea care rezida in furie pentru ca nu va permiteti voua, insiva, sa o folositi. Va puteti arata partea voastra dulce, draguta, ajutatoare, insa nu acea parte pasionala, partea furioasa - partea voastra rebela. Asa ca furia devine inchisa in aceasta si voi va ganditi ca sunteti diferiti de alte persoane pentru ca aveti aceste sentimente, si chiar puteti incepe sa va distantati de ceilalti. In orice caz, aceasta creeaza un pic de conflict in voi si mai cu seama intre cele doua sine, Sinele Lumina si Sinele Intuneric. intre timp, sunteti prinsi in acest joc dureros si simtiti durere in interiorul vostru, deoarece nu va puteti exprima pe voi, insiva. Aceasta este judecare ce va limiteaza. 
Ati devenit cu adevarat o persoana mai buna datorita acestei reactii? Va suprima propriile emotii, conducandu-va catre un ideal de fiinta umana mai impacata si mai iubitoare? Daca va descriu toate acestea, puteti vedea foarte clar ca acest tip de reactie nu functioneaza - nu va conduce catre o stare reala de pace, catre un echilibru interior real. Si totusi, va faceti toate acestea voua, insiva. Destul de des va tineti emotiile din frau, pentru ca ele nu sunt bune in acord cu moralitatea pe care o aveti, si nu reflectati la aceste moralitati - de unde vin si de catre cine sau de ce anume au fost hranite in voi.
Asa ca acesta este lucrul pe care vi-l recomand: nu va ganditi la asta, ci simtiti asta. Simtiti acea energie care rezida in judecatile pe care le aprindeti catre voi, cu imaginile voastre a ceea ce este ideal si a ceea ce "ar trebui sa faceti", care ies cateodata din motive care par a fi foarte inalte - lasati asta sa fie.  Nu deveniti iluminat prin retinerea emotiilor voastre si prin suprimarea sistematica a acestora. 
Exista si o a treia cale - o cale de  a va experimenta propriile emotii umane. 
Prima cale a fost aceea de a va identifica total cu furia voastra, la fel ca in exemplul anterior. 
A doua cale a fost aceea de a o arunca in multime, de a o suprima si de a o condamna.
A treia cale este aceea de a o accepta - de a o lasa sa fie si de a o transcende. Asta este ceea ce face constiinta. Constiinta despre care vorbesc nu judeca - este o stare de a fi. Este o cale de observare care este, in acelasi timp, creativa. Acum, multe traditii spirituale au spus: fii constient de tine insuti, asta este suficient. Dar, dupa aceea, voi va intrebati: cum poate fi asa? Cum poate simpla constientizare de mine, insumi, sa aduca schimbarea in cursul emotiilor mele? Trebuie sa realizati faptul ca aceasta constiinta este ceva foarte puternic. Este ceva cu mult mai mult decat o inregistrare pasiva a unei emotii - constiinta este o forta creativa intensa.
Acum imaginati-va, din nou, ca ceva din lumea exterioara trezeste o emotie foarte puternica in voi - de exemplu, furia. Atunci cand aveti e-a face cu asta in mod constient, o observati pe deplin in voi. Nu faceti nimic in legatura cu asta si, intre timp, doar continuati sa o observati si sa o urmariti.
Nu va mai identificati cu furia, nu va mai pierdeti in ea, doar ii permiteti sa fie ceea ce este. Aceasta este o stare de detasare, insa o detasare care va cere o mare tarie, deoarece tot ceea ce ati invatat va seduce in a fi atras in starile voastre sufletesti, in interiorul emotiei furiei sau a fricii. Asa ca sunteti atrasi pe doua cai si sunteti trimisi in afara constiintei, iesirea despre care am vorbit la inceput: iesirea care este drumul catre pacea interioara. Felurile uzuale de a lucra cu emotiile va scot din acel punct central, sa spunem asa, in afar constiintei si, totusi, aceasta este singura cale de iesire. Doar prin observarea tacuta a extinderii depline a emotiei, nu deveniti inconstient, ramaneti prezent in totalitate. 
Nu va lasati atrasi in asat - fie de emotie, fie de judecata asupra emotiei. Priviti-o in deplina constienta si cu un sentiment de blandete: " aceasta este calea care se afla in mine."
“Vad furia rasarind in mine; O simt in tot corpul meu”. “Stomacul sau inima mea reactioneaza; gandurile intra in cursa pentru a justifica motivele emotiilor mele". "gandurile imi spun ca eu am dreptate, si nu cealalta persoana." Tot ceea ce poti vedea ca se intampla pe masura ce te observi, insa nu te alaturi acestora. Nu te lasi atras in asta; nu devii furios. Asta este constiinta - aceasta este claritatea mintii. Si in acest fel potolesti demonii din viata ta: frica, furia, neincrederea. Le dai putere atunci cand te identifi cu ele sau cand te lupti cu ele cu judecata - altfel, le porti e grija. Singura cale de a le transcende este sa te ridici deasupra lor, sa spunem asa, cu constiinta ta - nu sa te lupti cu ele, ci pur si simplu sa le lasi sa fie.
Si, atunci, ce se intampla cu tine? Constiinta nu este ceva static; lucrurile nu raman asa cum sunt.  Veti observa ca daca nu hraniti energia emotiei sau judecata voastra despre ea, acestea se vor disipa gradat. Cu alte cuvinte, echilibrul vostru devine mai puternic; sentimentul de baza devine unul al pacii si al bucuriei. Pentru ca daca nu mai exista nici un fel de lupta in inima si in sufletul vostru, bucuria apare clocotind in sus. Vedeti viata cu ochi blanzi. Vedeti miscarea emotiilor in corpul vostru si le urmariti. Si mai observati gandurile care incep sa concureze prin capul vostru, cu o privire calda si blanda. Trebuie sa stiti ca abilitatea de a observa, si nu de a fi inghitit de asta, este ceva foarte puternic si intens.  Despre asta este vorba: aceasta este iesirea!
Acum, in acest moment, vreau sa va rog sa experimentati puterea propriei voastre constiinte - fiinta pura - si eliberarea din calea acesteia, care va permite sa simtiti ca nu este nimic ce trebuie sa fie schimbat in voi. Simtiti linistea si claritatea acestei constiinte: care este ceea ce sunteti voi cu adevarat. Dati la o parte falsele judecati. Lasati emotiile sa curga si nu le suprimati - ele sunt parte din voi si unele dintre ele au un mesaj. Intrebati-va daca aveti o emotie de care sa va temeti, una care va deranjeaza, una cu care va luptati? Sau, poate, una care a devenit tabu pentru voi? Permiteti-i acum sa iasa inainte in forma unui copil sau animal - sa se prezinte pe ea insasi; sa se arate pe ea insasi. 
Acel copil se poate exprima complet, sau poate chiar sa se manifeste ciudat. Indiferent ce se intampla, trebuie sa ii permiteti sa faca tot ceea ce vrea si sa va spuna cum se simte. Voi sunteti constientizarea care priveste si spune, “Da, vreau sa te vad; vreau sa iti ascult povestea, exprim-o." " Spune-mi povestea ta, pentru ca este adevarul tau; se prea poate sa nu fie Adevarul, insa vreau sa aud povestea ta." Experimentati-va emotiile in acest fel si nu le judecati. Lasati-le sa vina si sa va vorbeasca. Tratati-le cu blandetea unui om matur intelept si observati ce va aduce copilul sau animalul. Adesea, in spatele unei emotii negative sta ascunsa o forta pura de viata ce doreste sa isi faca aparitia, una ce a fost inabusita pana la moarte de toate prejudiciile judecarii. Lasati copilul sau animalul sa vina sarind inspre voi. Poae ca acum isi va schimba felul in care apare - primiti-l cu deschidere iubitoare. Constientizarea transforma - este instrumentul major pentru schimbare, chiar daca in acelasi timp nu vrea sa schimbe nimic. Constientizarea spune, " da - da la ceea ce este!" Este receptiv si acceptarea a tot ceea ce este si asta schimba totul, pentru ca te face sa fii liber. Acum esti liber - nu mai esti la mila emotiilor tale sau a judecatii tale asupra lor. Prin a le lasa sa fie, ele isi pierd controlul asupra ta.
Bineinteles ca inca se poate intampla ocazional sa fii coplesit de emotiile si prejudiciul tau - acest lucru este uman. Incercati sa nu deveniti blocati acolo si sa nu va pedepsiti pe voi, insiva, pentru asta: "Doamne, nu am atins Constiinta Clara - trebuie sa fi facut ceva gresit." Daca faceti acest lucru, incepeti sa rostogoliti din nou mingea judecarii. Va puteti intoarce oricand catre iesire, inapoi la starea de pace, insa nu luptandu-va cu voi insiva. Observati despre ce este vorba si nu gresiti: sa nu fiti atrasi in asta este o mare tarie.  
Aceasta este puterea adevaratei spiritualitati. Adevarata spiritualitate nu este moralitate - este un fel de a fi. 
Copyright © Pamela Kribbe - va este acordata permisiunea de a copia si de a redistribui acest material cu conditia ca URL  www.jeshua.net sa fie inclus ca sursa si sa fie distribuit in mod gratuit. 

Kribbe

Pamela Kribbe
Heart Centered Living Cover image
Pamela Kribbe
Contact met Gidsen Cover image
Pamela Kribbe

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu