marți, 3 iulie 2012

Efectul Umbrei

Sursa:
http://adinaamironesei.blogspot.ro/

După ce am citit „Partea întunecată a căutătorilor de lumină” scrisă de Debbie Ford, prima frază pe care am rostit-o a fost „Această carte ar trebui să fie baza unei materii ce ar trebui studiată la școală”.
Posibil să vă întrebați de ce am spus asta...
           Pentru că mi-am dat seama că abordarea pe care am găsit-o în această carte ne poate ajuta nu numai să ne cunoaștem, să ne înțelegem și să ne acceptăm pe noi înșine în modul cel mai profund ci și să îi înțelegem mai bine și să-i acceptăm pe cei dragi nouă dar și în general, pe toți cei din jurul nostru.
        Filmul "Efectul Umbrei" are la bază ideea cărții de care spuneam mai sus, dar prezintă numeroase exemple de experiențe reale care să dovedească avantajele înțelegerii și integrării "umbrei" personale. Pentru că nu vreau să dezvălui mai mult din „secretul” pe care îl dezvăluie acest film, vă mai spun doar că îl consider un documentar de bază , altfel spus - strict necesar în drumul fiecărui om spre autocunoaștere alături de filmul „Poți să-ți vindeci viața” realizat de Louise Hay - despre care am vorbit aici (click!)
Iar dacă nu v-am stârnit suficient curiozitatea vă dăruiesc și trei citate aparținând remarcabililor realizatori principali ai filmului - Debie Ford, Deepak Chopra și Marianne Williamson:
DEBBIE FORD:
"Încercând să manifestăm doar acele calităţi despre care credem că ne vor garanta acceptarea celor din jur, noi ne reprimăm cele mai preţioase şi mai interesante talente sau atribute, condamnându-ne astfel la o viaţă banală, în care nu facem decât să jucăm la infinit acelaşi scenariu de mult uzat. Asumarea părţilor pe care până acum le-am respins, proiectându-le în întunericul umbrei, reprezintă cea mai sigură modalitate de a ne actualiza întregul potenţial uman. Dacă ne împrietenim cu ea, umbra devine o hartă divină. Citită şi urmată corect, ea ne poate reconecta cu viaţa pe care ar trebui să o trăim, cu personalitatea pe care ar trebui să o avem şi cu contribuţia pe care ar trebui să o oferim societăţii."
DEEPAK CHOPRA:
"Este suficient să priveşti în jurul tău în lumea naturală pentru a găsi nenumărate dovezi că frumuseţea, forma, ordinea şi creşterea au supravieţuit miliarde de ani. Atunci când te confrunţi cu umbra ta, te pui implicit la unison cu această forţă atotputernică. Umbra nu este un oponent de care să te temi, dar este totuşi unul foarte serios. Oricât de puternică ar fi, puterea totalităţii este infinit mai mare şi, în mod miraculos, îţi stă la dispoziţie."
MARIANNE WILLIAMSON:
"De multe ori, noi ne temem să ne privim umbra în faţă, pentru a evita astfel ruşinea sau  stânjeneala care însoţesc de regulă recunoaşterea unei greşeli. Ni se pare că dacă ne vom privi prea direct, vom fi expuşi în toată goliciunea noastră. Nu dorim să ne privim în faţă umbra, întrucât ne temem de ceea ce am putea găsi aici. În realitate, singurul lucru de care ar trebui să ne temem este ignorarea umbrei, întrucât exact acest lucru o alimentează. Odată, am privit în faţă un aspect al fiinţei mele pe care l-am evitat foarte mult timp, întrucât mi se părea prea dureros. Când am făcut-o, am trăit o surpriză neaşteptată. În loc să simt că mă detest singură, am fost inundată de un val de compasiune, întrucât am înţeles câtă durere aş mai fi experimentat dacă aş fi continuat să îmi ignor acel aspect."

2 comentarii:

 1. Daca tot ai dat copy-paste scurtei mele descrieri facute filmului, te rog sa pui si sursa articolului (link-ul).
  Exista si o atentionare pe blog, in caz ca nu ai vazut-o:
  "Preluarea articolelor se poate face doar cu citarea sursei, incluzand la sfarsitul articolului preluat un link valid catre http://adinaamironesei.blogspot.com/. Va multumesc!"

  RăspundețiȘtergere
 2. A fost o scapare, si am reparat-o :). De obicei mentionez sursa -dupa cum se poate observa si la postarile anterioare- si respect acest lucru. Deasemenea iti citesc blogul si ai articole foarte interesante (ca si cel despre cartea Poţi să-ţi vindeci viaţa - Louise Hay, la care este link-at cu articolul buclucas, carte care pe mine m-a ajutat foarte mult impreuna cu afirmatiile si cardurile Luisei.
  Multumesc

  RăspundețiȘtergere