marți, 7 august 2012

7 pasi pentru depasirea Ego-ului


Incetati sa va mai simtiti ofensati! Comportamentul celorlalti nu este un motiv pentru a va paraliza actiunile. Ceea ce va ofenseaza, va slabeste si mai mult. Cine cauta ocazii pentru a se simti ofensat, le va gasi cu siguranta. Ego-ul vostru in plina actiune insista sa va convinga ca lumea nu ar trebui sa fie asa cum este. Apreciati viata asa cum este si nu-i judecati pe altii pentru alegerile lor! Trebuie sa actionati pentru a eradica ororile lumii care emana din identificarea masiva cu ego-ul, fara sa iesiti voi insiva din starea de echilibru. A va simti ofensati inseamna a crea aceasi energie distructiva care v-a ofensat si asta va conduce catre atac, contraatac si razboi.

Eliberati dorinta de a castiga! Ego-ului ii place sa ne categoriseasca in castigatori si invinsi. Cautarea castigului ca pe ceva sigur, inseamna evitarea contactului constient cu intentia. De ce? Pentru ca in final, castigul este imposibil tot timpul. Cineva va fi mai rapid, mai norocos, mai tanar, mai puternic si mai destept si asta va va face sa va simtiti fara valoare si insignifianti.Voi nu sunteti castigurile sau victoriile voastre. Poate ca va face placere sa concurati, si va distrati intr-o lume in care castigul este totul, dar voi nu trebuie sa fiti acolo in gandurile voastre. Nu exista invinsi intr-o lume in care noi toti impartim aceeasi energie. Tot ceea ce puteti spune este ca intr-o zi faceti ceva la un anumit nivel in comparatie cu nivelele celorlalti. Dar maine va fi o noua zi, cu alti competitori si noi circumstante.Voi sunteti in continuare prezenta infinita intr-un corp mai batran decat ieri, cu o zi. Eliberati nevoia de a castiga, nu promovati ideea invingatorului si invinsului. Aceasta este frica ego-ului. Daca corpul vostru nu functioneaza intr-o forma de invingator in aceasta zi, pur si simplu nu conteaza cand nu sunteti identificati exclusiv cu ego-ul vostru. Fiti in pace si potriviti-va cu energia intentiei. Si paradoxal, desi abia observati, mai multe din aceste victorii vor aparea in viata voastra daca voi nu veti mai alerga atat de mult dupa ele.
Eliberati nevoia de a avea dreptate! Ego-ul este sursa multor conflicte si disensiuni pentru ca va impinge sa spuneti altor oameni ca ei gresesc. Cand sunteti ostili, v-ati deconectat de la puterea intentiei. Spiritul creativ este bland, iubitor si receptiv; nu este furios, plin de resentimente sau tristete. Eliberand nevoia de a avea dreptate in discutiile si relatiile voastre este ca si cum i-ati declara ego-ului vostru : ”eu nu sunt sclavul tau. Eu vreau sa imbratisez bunatatea, si resping nevoia ta de a avea dreptate. De fapt, ii voi oferi acestei persoane o sansa de a se simti mai bine spunand ca ea are dreptate si sa ii multumesc pentru ca mi-a aratat directia adevarului”. Cand eliberati nevoia de a avea dreptate, veti fi capabili sa va intariti legatura cu puterea intentiei. Dar, amintiti-va ca ego-ul este un combatant redutabil. Am vazut oameni care au rupt o relatie numai pentru ca au insistat sa li se dea dreptate. Va sfatuiesc sa eliberati aceasta nevoie a ego-ului, oprindu-va in mijlocul discutiei si intrebati-va: ”vreau sa am dreptate sau sa fiu fericit?”
Cand alegeti sa fiti fericiti, iubitori, spirituali, legatura voastra cu intentia este fortificata. Aceste momente va extind noua voastra conexiune la puterea intentiei. Sursa universala va incepe sa colaboreze cu voi pentru a crea viata pe care ati intentionat sa o traiti.
Eliberati dorinta de a fi superior! Adevarata noblete nu inseamna a fi mai bun decat altcineva. Inseamna a fi mai bun decat erai tu, decat erai ieri. Stati concentrati asupra cresterii voastre, constientizand permanent ca nimeni pe aceasta planeta nu este mai bun decat altcineva. Noi toti emanam din aceasi forta a vietii creative. Noi toti avem o misiune : de a ne realiza esenta noastra. Tot ce ne trebuie pentru a ne indeplini destinul ne este disponibil. Nimic din toate acestea nu sunt posibile cand va considerati superiori altora. Se spune, si este adevarat, ca noi toti suntem egali in fata lui Dumnezeu. Eliberati nevoia de a fi superiori, observand existenta lui Dumnezeu in toata creatia. Nu-i evaluati pe ceilalti dupa aparente, realizari, avere sau alte caracteristici ale ego -ului. Sentimentele de superioritate va arunca departe de intentie. Faptul de a fi special duce mereu la comparatii. Se defineste prin slabiciunea voastra vazuta in altii.
Eliberati nevoia de a avea mai mult! Mantra ego-ului este: mai mult. Nu este niciodata satisfacut. Indiferent cat de mult realizezi sau castigi, ego-ul va insista ca nu este destul.Va veti gasi intr-o permanenta stare de impotrivire. Eliberati posibilitatea de a ajunge acolo vreodata.Totusi, in realitate, deja ati ajuns, iar felul in care hotarati sa folositi acest moment prezent al vietii voastre este alegerea voastra. In mod ironic, cand incetati sa mai aveti nevoie de mai mult, mai mult din ceea ce va doriti incepe sa apara in viata voastra. Din moment ce v-ati detasat de nevoia de a avea, va este usor sa o pasati altora, pentru ca realizati acum de cat de putin aveati nevoie pentru a fi satisfacuti si in pace. Sursa universala este mereu multumita de sine, se extinde constant si creeza viata noua, nu incearca niciodata sa-si incetineasca creatiile pentru scopul sau egoist. Creaza si elibereaza. Cand eliberati nevoia ego-ului de a avea mai mult, va uniti cu acea sursa infinita a abundentei universale. Creati, atrageti catre voi, si apoi eliberati ! Nu cereti niciodata sa vina mai mult la voi, daca vreti sa vina ! Ca o apreciere a tot ceea ce apare, amintiti-va o lectie importanta pe care a predat-o sfantul Francis de Assisi: ”Daruind, vom dobandi!”
Permitand abundentei sa curga spre si prin voi, va racordati cu Sursa si garantati ca aceasta energie va continua sa curga.
Eliberati nevoia de a va identifica cu realizarile voastre! Acesta ar putea fi un concept dificil, daca voi credeti ca sunteti realizarile voastre. Dumnezeu compune toata muzica, Dumnezeu canta toate cantecele, Dumnezeu construieste toate cladirile, Dumnezeu este Sursa tuturor realizarilor. Va pot auzi ego-ul protestand cu voce tare. Totusi, stati conectati la aceasta idee. Totul emana din Sursa. Voi si acea Sursa sunteti Unu.Voi nu sunteti acest corp si realizarile sale. Sunteti observatorul. Observati totul si fiti recunoscatori pentru tot ce ati primit ! Cu cat nu aveti nevoie sa va revendicati meritul pentru realizarile voastre, cu atat mai mult veti fi conectati cu cele sapte fatete ale intentiei, cu atat mai liberi va veti simti sa realizati si mai multe oportunitati vi se vor ivi. Cand va atasati de acele realizari si credeti ca voi singuri faceti toate acele lucruri, parasiti pacea si recunostinta pentru Sursa.
Eliberati-va reputatia! Reputatia voastra nu este localizata in voi. Se afla in mintile altora. Asadar voi nu detineti controlul asupra ei. Daca vorbiti in fata a 30 de persoane, veti avea 30 de reputatii. Conectandu-va la intentie, inseamna a va asculta inima si a va conduce pe baza a ceea ce va spune vocea interioara. Daca sunteti foarte ingrijorati despre cum va vor percepe ceilalti, atunci va deconectati de la intentie si permiteti ca parerile celorlalti sa va ghideze. Acesta este ego-ul vostru in toata ”splendoarea” lui. Este o iluzie care sta intre voi si puterea intentiei. Nu este nimic pe care sa nu il puteti face, atat timp cat sunteti conectati la Sursa si nu urmariti sa le demonstrati celorlalti cat de superiori si de priceputi sunteti. Faceti ceea ce faceti pentru ca vocea interioara este intotdeauna conectata si este recunoscatoare fata de Sursa care o directioneaza. Stati detasati fata de rezultat si luati-va responsabilitatea pentru ceea ce va apartine: caracterul vostru. Lasati ca reputatia voastra sa fie disputata de catre ceilalti, caci ea nu are nici o legatura cu voi.
Conform unei zicale: ” Felul in care tu vorbesti despre mine, nu are nici o legatura cu persoana mea”.

sursa:
http://drumuricatretine.wordpress.com/2010/01/29/7-pasi-pentru-depasirea-ego-ului/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu