joi, 6 decembrie 2012

Ce asteptam de la 21 decembrie 2012?

O intrebare pe care o primesc in ultimele zile, cu o frecventa agresiva , sub o forma sau alta, pe mail, media sau prin viu grai: Tu ce crezi ca se va intampla in 21 decembrie?
Si tonul intrebarii poate sa alunece dinspre ironic spre temator, sau chiar insinuator, de parca raspunsul m-ar arunca direct intr-o tabara "PRO" sau "CONTRA". Pro si contra la ce?
Simt ca de multe ori raspunsul meu nici nu conteaza cu adevarat decat pentru a ma situa intr-o statistica: tu si doamna Nuti si Elvira cu Gigi de la 2 impotriva la Nelu de la 6 si nepoata lu'Zamfir din colt.
Poate febra dintr-o saptamana electorala sa ne prinda si in statistica pentru 21 decembrie.
O data despre care s-a scris si speculat atat de mult incat numai tastarea "21 d" pe Google deja da rezultatul fatidic 21 decembrie 2012
Si poate raspunsul meu chiar nu conteaza mai mult decat votul meu...
Dar sa revenim: Ce crezi ca se va intampla pe 21 decembrie 2012?
Parerea mea este ca va fi ziua in care ne vom intalni cu noi, cu fricile noastre dar si cu maretia noastra. Vom materializa ceea ce gandim si vom invata lectiile sufletului in timp accelerat. vom fi oglinda marilor noastre indoieli si a marilor noastre vise si ne vom gasi responsabili pentru tot ceea ce gandim, vorbim si infaptuim.
Asa ca acest 21 decembrie poate sa ne aduca exact ce asteptam de la el: o mare transformare in constiinta sau un mic nimic, o mare frica sau o mica incredere!
Insa un lucru imi este foarte clar: vom avea fiecare in parte de la acest solstitiu exact ceea ce avem nevoie fiecare pentru evolutia noastra, cu aceeasi echidistanta implacabila! Si daca nu ne-am intalnit inca cu cele mai mari frici ale noastre nu este pentru ca nu am trecut inca de 21 decembrie ci pentru ca nu a fost nevoie sa ne intalnim cu ele. Si aici e frumusetea, atat timp cat traim in dualitate vom fi supusi legilor ei, din care poate cele mai importante sunt in acest moment:


LEGEA POLARITATII
“Totul este dublu; orice lucru are doi poli; totul are doua extreme; asemanatorul si neasemanatorul au aceeasi semnificatie; polii opusi au o natura identica, insa de grade diferite; extremele se ating; toate adevarurile nu sunt decat semiadevaruri; toate paradoxurile pot fi conciliate” – KYBALION
 si 

LEGEA CAUZEI SI EFECTULUI
“Orice cauza are efectul sau; orice efect are cauza sa, totul se intampla conform Legii. Hazardul este un nume dat unei legi necunoscute. Sunt numeroase planuri ale cauzalitatii, insa nimic nu scapa Legii” – KYBALION

Asa ca nimic nu este intamplator si totul este previzibil pentru ca nimic nu scapa legii. Chiar daca noi am "scapat" fara sa invatam si sa intelegem legea ea ramane implacabila si nu ne ocoleste. Si frumusetea dualitatii este ca ne da o mare putere, putem alege in orice. Insa alegerea constienta este marea noastra provocare pentru ca alegem in fiecare moment chiar si atunci cand traim iluzia ca nu avem de ales si ca zarurile au fost aruncate.

Deci haideti sa alegem, sa alegem constient ce ne dorim sa se materializeze in acest punct in iluzia timpului! Sa alegem sa fim ceea suntem cu adevarat, sa alegem sa ne traim existenta nu sa ne traiasca ea pe noi. Sa alegem manifestarea, gloria si splendoarea,iubirea si frumusetea,  compasiunea si justitia, intelepciunea si intelegerea tuturor lucrurilor mari si mici din imensitatea mecanismului universal!

Si mai mult, ce putem face concret: sa traim fiecare clipa in cea mai buna versiune a noastra, la maximum nostru de potential, constienti de marele dar pe care-l primim zilnic, neconditionat: viata cu fiecare respiratie!

6dec2012


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu