miercuri, 15 mai 2013

De ce să meditam?

Sistemul Sahaj Marg

 sursa: http://www.sahajmarg.org/sm/why-meditate

 "Ideea de baza a spiritualitatii este sa trezeasca in noi ceea ce este deja acolo, insa adormit - adevaratul eu interior, Sinele."- Chariji

Procesul meditației nu este altceva decât încercarea de a reînvia contactul care a fost și va fi întotdeauna în mine.
În stilul modern de viață, majoritatea timpului și efortului nostru este îndreptat către bunăstarea materială și adesea descoperim că viața noastră s-a complicat. Descoperim că tânjim către schimbare interioară, dezvoltare și spontaneitate. Suntem trași în diferite direcții de diverse scopuri și nu suntem în stare să acordăm prioritate celor prin care putem atinge echilibrul care ne asigura bunăstare și bucurie.
Meditația antrenează mentalul astfel încât acesta să se regleze, conducându-ne dincolo de activitățile exterioare către liniștea interioară a inimii noastre, unde ne vom găsi conectați cu esența noastră Divină. Reglarea mentalului și conectarea la esența noastră divină conduc la o stare de echilibru interioară care rămâne neafectată de urcușurile și coborâșurile vieții zilnice. Capacitatea noastră naturală către înțelepciune și acțiune corectă începe să se manifeste, îngăduindu-ne să ne stabilim prioritățile cerințelor provocatoare ale vieții.
Practica meditativă susținută dezvoltă o stare constantă de echilibru, un sens adânc al conexiunii cu sinele nostru interior, dă vieții noastre o direcție și un scop trainic.
Tot mai mulți oameni de pe întreg pământul se îndreaptă înspre meditație realizând că pentru a ne atinge întreg potențialul, pentru a ajunge persoane complete, echilibrate, trebuie să luăm în considerare dorințele noastre spirituale, ca și cele materiale.
Asemenea unei păsări care are nevoie de două aripi pentru a zbura, pentru a avea o viață naturală și armonioasă, omul are nevoie de două laturi ale existenței, una spirituală și cealaltă materială.
„Meditația este un instrument pentru purificarea mentalului și pentru pregătirea sa în vederea comuniunii cu Absolutul. Adică meditația este un mijloc pentru a atinge un scop, nu este un scop în sine.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu