luni, 22 august 2011

Noaptea a Cincea din Valul al Noualea

de Carl Johan Calleman Traducere: Nicoleta Iuga
sursa:
http://armadaa.blogspot.com/2011/08/carl-johan-calleman-o-analiza-profunda.html

Noaptea a Cincea din Valul al Noulea a inceput in data de 18 august 2011 si multi se intreaba ce fel de energie va aduce ea.

Daca cercetam evenimentele din trecut, vom constata ca, de obicei, Noaptea a Cincea se manifesta ca o perioada de timp marcata de evenimente distructive, iar acest lucru fireste ca aduce si elemente de drama, pe langa interesul pe care il starneste.

In general, Noaptea a Cincea inseamna o perioada intunecata, ce aduce un fel de distrugere, fiind o perioada ce a insemnat intotdeauna, un declin economic brusc.

Cu toate acestea, niciodata nu este intrutotul corect sa spunem despre o energie din Calendarul Mayas ca este exclusiv distructiva sau constructiva, deoarece, in mod similar zeului Shiva din traditia hindusa care este atat creatorul, cat si distrugatorul toate energiile din Calendar poarta ambele aspecte, iar aspectul distrugator exista pentru a permite crearea a ceva nou.

Pentru noi, cei care traim in aceste vremuri extraordinare de sfarsit al timpului, este important sa putem intelege informatiile cele mai relevante si sa nu ne impotmolim in etichetari simpliste.

Datorita faptului ca am reusit sa identific fatetele multiple ale energiilor Calendarului (si, daca vreti, Apocalipsa: 16), am putut sa anticipez, in mod corect, ca prabusirea economica, provocata de Valul al Noualea, va fi grabita de Ziua a Cincea - care a inceput pe 31 iulie si s-a incheiat pe 17 august.

(vezi www.calleman.com/content/articles/Third_day_Ninth_Wave.htm

22 mai si

www.calleman.com/content/articles/Beginning_4thNight_9thWave.htm

13 iulie)


Unora, acest declin li s-ar putea parea un eveniment distrugator, nepotrivit unei Zile, dar din perspectiva dezvoltarii Constiintei Unimii - care este scopul fundamental al valului al Noulea - criza economica este, de fapt, un eveniment constructiv, ce pregateste calea pentru viitor.

Plecand de la aceasta premiza, se poate spune ca aceasta criza economica s-a desfasurat conform Calendarului Mayas, cu o precizie exceptionala.

In Ziua a Cincea, stabilitatea catorva banci europene importante a fost grav amenintata, iar liderii guvernelor dezbat continuu, in cadrul teleconferintelor, modul in care sa puna capat crizei.

In ceea ce priveste SUA, acestea si-au pierdut statutul de AAA (maxima stabilitate), iar de la jumatatea Noptii a Patra (perioada de instalare a energiei Zilei a Cincea), actiuni in valoare de 7 miliarde de dolari s-au dus pe apa sambetei.

Totusi, scaderea solvabilitatii SUA si pierderea a 7 miliarde de dolari in actiuni de bursa nu inseamna, in realitate, decat ca cifrele asociate anumitor hartii s-au depreciat.

Prin urmare, este foarte exact ceea ce spun comentatorii, si anume ca, pana in prezent, criza nu a avut niciun efect asupra economiei reale. Constiinta unimii din Ziua a Cincea a socat realmente dualitatea mentala dintre valorile abstracte si valorile reale.

In orice caz, nu exista niciun motiv sa ne asteptam ca va fi posibila limitarea crizei la nivelul economiei nereale. Asadar, ma astept ca acum, la inceputul Noptii a Cincea, sa fie afectata si economia reala.

Este totusi greu de spus cat de rapid se va manifesta acest lucru, dar ma astept ca evenimentele din Noaptea a Cincea sa declanseze un somaj masiv, in multe tari occidentale importante (bineinteles ca nivelul somajului este deja ridicat, insa multor oameni le-a fost totusi posibil sa isi mentina vechiul stil de viata).

De asemenea, ma astept ca se va vinde masiv la bursa, iar stabilitatea monedelor va fi afectata negativ, pana in punctul in care vor trebui luate in considerare noi solutii radicale.

In ceea ce priveste schimbarile reale (in comparatie cu cele care au loc doar pe hartie), energia de evolutie a Zilei a Cincea a fost cel mai clar vizibila in arena politica, unde autoritatea guvernelor natiunilor occidentale majore incepe sa scada.

Jafurile si revoltele din Regatul Unit al Marii Britanii sunt un exemplu. Un alt exemplu e acela ca sistemul politic al SUA nu a putut impiedica minoritatea din miscarea Tea Party sa isi impuna vointa, in discutiile pentru plafonul de indatorare - un lucru care a slabit foarte mult puterea intregului sistem politic american.

Aceasta situatie politica a reprezentat si motivul principal al scaderii solvabilitatii SUA, chiar daca se poate spune ca guvernul SUA, alaturi de multe alte guverne occidentale, sunt, in realitate, mult prea indatorate pentru sanatatea lor economica, iar acest lucru nu a fost provocat de Tea Party.

Oricum ar fi, institutiile politice americane au suferit o infrangere majora si niciuna dintre ele nu este cu adevarat in stare sa vada cum se poate restabili.

Prin urmare, lumea intra in Noaptea a Cincea a Valului al Noulea avand perspective economice foarte reduse si cu autoritatea puternic slabita, a unora dintre guvernele importante din lume.

Fireste ca astfel de evolutii au fost mereu anticipate in cartile mele, fiind bazate pe schimbarile de constiinta prin care trece omenirea, in al Optulea si al Noulea val: slabirea si prabusirea ierarhiilor de dominare.

In orice caz, am mai spus de multe ori ca sunt putine motive sa ne asteptam ca tranzitia spre Constiinta Unimii sa fie lina si usoara si ca ea va avea si reactii foarte problematice.

Acum, odata cu Valul al Noualea, schimbarile dramatice se produc mult mai rapid decat si-ar fi putut imagina cineva. Pe langa criza ce incepe sa afecteze economia reala in Noaptea a Cincea, consider ca este realist sa ne asteptam la o oarecare reactie politica fata de haosul aflat in crestere.

De pilda, in SUA, acest lucru ar putea lua forma unor puteri extraordinare acordate fie lui Obama, fie asa-numitului Super Congres, posibil sub pretextul vreunui act de terorism.

Parerea mea este ca aceasta criza economica se va agrava, pe masura ce trecem de la Noaptea a Cincea, la Ziua a Sasea si ca ea va lua o mare amploare, pana la sfarsitul Calendarului Mayas, din 28 octombrie 2011.

Fireste ca multi se vor intreba daca exista vreo solutie ce ar putea opri acest declin continuu cum il consider eu - al sistemului economic si politic actual.

Raspunsul meu ar fi ca nu exista o solutie, in cadrul structurii actualului sistem economic mondial, intrucat acesta actioneaza pentru dezvoltarea pentru propria functionare si supravietuire.

Totusi, exista o solutie cat se poate de simpla de iesire din criza economica mondiala, al carei inceput incepem sa il observam in prezent.

Solutia este anularea tuturor datoriilor, nu doar a celor de la nivel guvernamental, ci, mult mai important, a datoriilor pe care oamenii de rand le au, sub forma cardurilor de credit, a ipotecilor si inchirierilor etc.

O astfel de anulare a tuturor datoriilor ar trebui combinata cu incheierea utilizarii banilor, ceea ce inseamna ca oamenii sa continue sa-si faca munca, fara a avea nicio forma de schimb. Acest lucru ar pune capat acumularii si ar salva planeta.

El i-ar elibera totodata pe oameni, de obligatia de a castiga bani ca sa supravietuiasca. Tot ce ar fi nevoie este ca oamenilor sa le pese indeajuns unul de altul, ca sa continue sa efectueze munca necesara pentru supravietuirea si starea de bine a fiecaruia, zi de zi, fara sa ceara bani in schimb.

Tehnic vorbind, acest lucru nu ar fi atat de greu de implementat, dar aspectul ce impiedica o astfel de solutie la problemele economiei mondiale este, in primul rand, cel politic si legal.

Totusi, este greu de inteles motivul pentru care un guvern sau vreo banca ar mai fi necesare intr-un astfel de sistem, astfel ca aceste grupuri ce detin puterea militara mondiala, este mai mult decat probabil ca i se vor opune.

Mai mult decat atat, multor oameni obisnuiti, cel putin din lumea noastra prezenta, li s-ar putea totodata parea greu sa se bucure pur si simplu sa fie, intrucat simt mereu nevoia de a face ceva, in loc de a fi impacati cu ei insisi.

Cu toate acestea, anticipez ca in Ziua a Sasea din Valul al Noualea, care incepe pe 6 septembrie, vom vedea primele exemple care vor indica directiile spre astfel de solutii, care sa produca incheierea datoriilor si a folosirii banilor, pregatind calea pentru ca lumea cea noua sa ia nastere, dupa incheierea Calendarului Mayas, din 28 octombrie 2011.

Din pacate, miliarde de oameni nu au o cunoastere elementara despre Calendarul Mayas, sau macar despre data incheierii lui, iar fara aceasta cunoastere de baza, nu e usor sa intelegi ce anume se petrece in lume.

Toti trebuie sa lucram ca sa indreptam acest lucru.

Carl Johan Calleman

Paris, 5 Manik/Cerb, Ziua a 17-a din Ziua a Cincea (16 august 2011)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu