vineri, 15 ianuarie 2016

Pentagrama Ezoterica - Steaua cu cinci colturi

http://www.samaelaunweor.ro/articole/steaua5colturi/steaua_cu_5_colturi.html


Pentagrama Ezoterica mai este numita: Steaua in cinci colturi – pentru a fi deosebita de alte stele folosite ca simboluri, Steaua Microcosmica – cu trimitere directa la reprezentarea prin ea a microcosmosului uman, Pentalfa – intrucat fiecare dintre cele cinci colturi ale Pentagramei descrie un A, un Alfa, si, deasemenea, fiecare din cele cinci unghiuri exterioare dintre doua varfuri ale stelei.
pentagrama stea cu 5 colturi
Steaua cu cinci colturi este un simbol puternic, ce atrage si cumuleaza forte teribile, de aceea trebuie sa stim semnificatia ei si sa o folosim in mod corect. Cand este cu un varf in sus si doua in jos, este in pozitia pozitiva, sa-i spunem "buna", iar cand este rasturnata, cu doua varfuri in sus, conotatia ei negativa atrage energii inferioare, periculoase, si in aceasta forma rastunata este folosita de magii negrii si vrajitori. Din pacate in aceasta pozitie rastunata, simbolizand tapul lui Mendez, si-a capatat steaua cu 5 colturi o notorietate nedorita si este perceputa imediat, in orice forma sau pozitie, ca un simbol pagan nefast.

Cu toate acestea trebuie sa ne amintim ca Pentagrama, steaua, apare in marile religii. In crestinism, cei trei magi au urmat traseul stelei Bethleemului de pe cerul noptii pantru a-l gasi pe Mantuitor, si in intreaga Biblie stelele sunt mentionate intr-un mod pozitiv. Iar in Islam, semiluna, simbolul ce identifica aceasta mare credinta este insotita de o stea.
Pentagrama il reprezinta pe Salvatorul Lumii, Cuvantul lui Dumnezeu incarnat, Omul Perfect facut dupa imaginea Divinului. Intimul nostru, divinul Atman, ne apare in forma simbolica de stea, astrul care ne calauzeste si ne guverneaza.
Pentagrama ezoterica, simbol de protectie impotriva fortelor negative, asa cum o prezinta si o descrie Eliphas Levi, aduna o suma de simboluri pe care le mentionam pe scurt mai jos intrucat fiecare dintre ele concentreaza semnificatii mai largi.
pentagrama eliphas levi

INSCRIPTII IN PENTAGRAMA EZOTERICA


- TETRAGRAMMATON - este scris in jurul stelei, despartit TE-TRA-GRAM-MA-TON, "mantrã de o imensã putere sacerdotalã ",  "nume esoteric ce nu trebuie pronunțat în van și care este relaționat cu literele Numelui Eternului în ebraicã", IOD HE VAV HE, cuvant grecesc ce face referire la cele patru litere al numelui ce-l indica pe Dumnezeu.
- יהוה - Iod-He-Vav-He - in ebraica, (scris de la dreapta la stanga), Iod-Havah, pe bratul drept al pentagramei, cuvant cu multiple semnificatii
- אדם  - ADAM - Aleph-Daleth-MemFinal - pe bratul stang al pentagramei.
Astfel, orizontal este scris Adam-Iod-Havah, adica Adam Solus, omul perfect facut dupa imaginea lui Dumnezeu, Microcosmosul-Om perfect si androgin: Adam - care este Iod, si Havah - Eva primordiala (Eva: Chet-Vav-Hei), avand ambele polaritati.


Alpha A si Omega Ω - pe centrul pentagramei il gasim pe Alpha - litera A, in unghiul superior si pe Omega la intersectia diagonalelor.
"Eu sunt Alfa și Omega, Începutul și Sfârșitul." - Apocalipsa 22:13
om stea 5 colturi
Luand steaua ca o silueta umana, Alfa este situat in dreptul capului iar Omega este situat in dreptul organelor creatoare. Alpha si Omega sunt prima si ultima litera a alfabetului grec, iar in alfabetul latin aceste pozitii corespund lui A si Z. Z este runa Sig, runa a focului, foc ce trebuie trezit cu arcanul A.Z.F. “De la A la Z prin Foc”


1 2 - duada si 1 2 3 - trinitatea, scrise pe umerii stelei microcosmice;
Pentagrama este duala: stanga si dreapta, Adam si Eva, Iod si Havah, Tatal si Mama, masculin si feminin, Soare - Luna, Marte - Venus, toate sunt continute de pentagrama. Iar duada este generata de Trinitate, de 3, Tata - Fiu - Sfantul Duh, Kether - Chokmah - Binah.
Adam Kadmon kabbala
Si, mai mult, se poate afirma si ca este continuta in 3, in Binah / Sfantul Duh, atunci cand acesta de dedubleaza in Tata-Mama (divina), Aba si Ima, precum Shiva - Shakti. Apoi, aceasta duada generaza, la randul ei o alta Trinitate: Tata - Mama - Fiu, Iosif – Maria – Iisus, diferita de cea superioara. Aceste intelesuri sunt explicate in Kabbala.
Ca silueta umana, pe cele doua parti, la nivelul taliei, sunt scrise doua cuvinte in ebraica: Pechad פחד , in stanga, si Kaphar כפר , in dreapta.
Pechad are intelesul direct “frica”. Insa nu inseamna sa ne temem de Dumnezeu. Pechad este relationat cu Geburah, justitia divina, legile divine; Pechad este acea teama, acea grija de a intelege aceste legi, de a nu le incalca, de a le duce la indeplinire. E frica de a nu reusi sa realizezi Steaua Microcosmica in interiorul tau. Este ardoarea mistica, revrenta si respectul fata de Shaddai El Chai, Atotputernicul Dumnezeul cel Viu crestin.
Kaphar are ca inteles direct expiere, mila, iertare. Ne indica necesitatea de a anihila Ego-ul, de a plati pentru actiunile noastre gresite, de a le anula si apoi, de a putea primi mila lui Dumnezeu.
Kaphar si Pechad de indica Mila si Justitia, doua coloane ale Arborelui Kabbalei, doua legi divine interdependente, Chesed si Geburah.

SIMBOLURI IN PENTAGRAMA EZOTERICA
caduceu Mercur in pentagrama
Caduceul lui Mercur - Steaua cu 5 colturi are in centrul ei, ca o coloana verterbrala caduceul, simbol ezoteric binecunoscut, cu cele doua cordoane eterice serpuind, Ida si Pingala, si aripile spiritului desfacute.
caduceul lui Mercur

Simboluri planetare:
- Mercur 
mercur simbol planetaeste in centrul Stelei cu 5 colturi, deasupra caduceului;
- Venus
venus simbol planeta imediat sub simbolui lui Mercur, in chiar cercul Caduceului ce simbolizeaza glanda pineala, axa crucii lui Venus este si axa caduceului;
- Saturn 
saturn simbol planeta este plasat in cele doua "picioare" ale pentagramei;
- Uranus 
 uranus simbol planeta are simbolul in cele doua brate ale stelei cu cinci colturi;
- Soarele 
soare simbol planetar  si
Luna 
luna simbol planetar - sunt prezente in dreapta si stanga caduceului, pe laturile ce fac varful stelei;
- Jupiter 
jupiter simbol planeta , "Tatal tuturor Zeilor" are simbolul in fruntea stelei cu 5 colturi, la fel cum Kether este plasat in varful arborelui kabbalei.

Pentagrama ezoterica reuneste astfel cele sapte ajutoare, cele sapte duhuri ce stau inaintea tronului lui Dumnezeu (Apocalipsa 1:4, 3:1, 4:5), cele genii planetare, etc. si condenseaza in ea protectia Conjurarii celor sapte.

ochi Dumnezeu in Pentagrama
Deasupra semnului lui Jupiter, gasim "Ochii lui Dumnezeu" deschisi, treaz, vigilent, prezent, atoatevazator.


Cupa 
simbol cupa Yoni in stea cu cinci colturi semnifica yoni-ul femin, apa dar si mintea (receptiva, care primeste), caci este plasat in dreptul capului.

toiag 3 sfere
Toiagul cu sapte noduri si trei sfere, Trinitatea, este sub bratul stang al stelei, semn al elementului aer ce ne indica si coloana vertebrala cu sapte chackre ce are la capatul ei cu cei trei atomi divini plasati in cap, toiagul patriarhilor.
spada in steaua cu cinci colturi
Sabia simbolizeasa energiile ce se ridica in colona vertebrala a corpului fizic, focul spinal, atunci cand muncim in forja lui Vulcan. Sabia este plasata jos, la baza, intre picioarele pentagramei ne aminteste ca lucrul in Yesod - fundatia, este cel ce ne trezeste focul. Focul Kundalini ajuns pana la creier se transforma intr-o sabie inflacarata, a vointei, prima arma pe care o primeste intern Monada noastra.
steaua cu 6 colturi david
Steaua lui David, cu sase colturi, plasata sub bratul drept, are -printre altele- si semnificatia fortelor naturii, ale Pamantului, prezente in simbolurile Pentagramei Ezoterice, forte pe care trebuie sa le cucerim.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu