by Lucian Toma ·
În articolul acesta voi încerca să fiu cât mai explicit şi cât mai scurt. Ştiinţa din spatele acestei maladii (cancer) e una foarte simplă.
Corpul fizic e format din
trei părţi principale: celule şi două lichide (sânge şi limfă). Sângele
alimentează cu ''hrană'' toate celulele din corpul nostru, iar limfa
preia toxinele rezultate în urma simplei funcţionări a celulelor şi le
duce la organele de detoxifiere (piele, ficat, rinichi), pentru a le
scoate din corp. Un nou-născut, pentru a creşte, are nevoie de două
lucruri vitale: să fie hrănit şi să i se schimbe scutecele :). Exact la
fel e şi cu celulele noastre. Ele au nevoie de hrană (prin sânge) şi de
detoxifiere (prin limfă). Lichidul acesta "uleios" şi mai vâscos decât
sângele, care preia toxinele din celule, are o problemă: este staţionar
în corpul nostru, nu este împins/pompat - asemenea sângelui de către
inimă -. Iar pentru a-l mişca, este nevoie de mişcare fizică - mişcarea
muşchilor îl pune în mişcare -. Acesta este motivul
pentru care transpir imediat ce încep să alerg, de exemplu. Sistemul
limfatic începe să se mişte, toxinele sunt duse la cel mai mare organ de
detoxifiere, pielea, şi aceasta le elimină foarte uşor. Creierul
nostru, pancreasul, ficatul, pielea, tot corpul uman..... e ''o
grămadă'' de celule.
Sângele
are un ph de 7,35 – 7,45: aşa a fost creat, aşa trebuie să rămână! În
aproximativ patru minute, corpul trebuie să ridice valorile ph-ului la
aceste valori, indiferent de situatie; altfel, viaţa ar înceta în corpul
acesta. Fructele şi legumele consumate în stare crudă acidifică sângele
fffff puţin. Aceleaşi legume, însă, gătite induc o aciditate mai mare
sângelui nostru, iar preparate altfel decât prin fierbere şi coacere, îl
acidifică şi mai mult. Proteina animală induce o aciditate şi mai mare.
Alimentele superprocesate şi rafinate (bomboane, dulciuri, sucuri
acidulate, cafea) induc sângelui o aciditate extrem de mare!
Cum spuneam, sângele are la
dispoziţie patru minute să ajungă la un ph de 7,35; dacă are puţină
aciditate de neutralizat, acesta va folosi baze din corpul nostru
(calciu şi magneziu luate direct din oase şi dinţi), aceasta ducând în
timp la slăbirea densităţii osoase. Problema mai mare e când aciditatea
este foarte mare şi corpul nu mai poate, în patru minute, să ridice
ph-ul sângelui. Spuneam mai devreme că sângele alimentează şi e în
contact permanent cu toate celulele din corpul nostru. Ce poate face ca
să scape rapid de aciditate şi să rămână alcalin???? ........Aruncă
toată aciditatea pe celule!!!!!!! Şi la multi dintre noi face aceasta de
trei ori pe zi :(.
Starea normală a celulelor
noastre e una alcalină. Într-un mediu aerob (cu oxigen), fiecare celulă
îşi produce energia prin mitocondrii (supranumite şi „uzine energetice”,
deoarece conţin enzimele oxido-reducătoare necesare respiraţiei.
Respiraţia produce energia necesară organismelor, iar această energie
este înmagazinată în moleculele de ATP. Mitocondriile au material
genetic propriu - ADN mitocondrial -, care conţine informaţia genetică
necesară sintezei enzimelor respiratorii), oxigenul, glucoza şi fructoza
fiind esenţiale!
Acum, imaginaţi-vă că sângele
scapă zilnic de excesul de aciditate, aruncând-o pe celule. Celula
sănătoasă devine astfel un mediu foarte acid, unde oxigenul este în
cantităţi foarte mici. Acum, ea are doar două variante: ori să moară,
ori să se transforme. De obicei se transformă........ şi devine o
celulă care se adaptează mediului fără oxigen, învăţând
să trăiască într-un mediu anaerob, producându-şi energia prin
fermentaţie. Aceasta este celula canceroasă. Lucrul acesta nu trebuie să
ne sperie; toţi avem între 1.000 şi 10.000 de celule canceroase,
zilnic, în corp. Sistemul imunitar şi globulele albe le distrug, însă.
În cazul acesta, se ridică întrebarea: "Atunci, de ce cancerul face aşa
mari ravagii? De ce nu sunt protejaţi toţi de propriul sistem imunitar
şi de globulele albe
proprii??"
Aici
e partea interesantă: celulele au o inteligenţă proprie. Celula aceea,
când devine canceroasă, ştie că va fi decimată de globulele albe şi
găseşte o cale să se facă invizibilă pentru sistemul imunitar: se
înveleşte cu nişte celule normale şi sănătoase care aparţin corpului
(celule trofoblaste) şi astfel, sistemul imunitar nu vede ce e înăuntru.
Exact
acelaşi lucru îl mai întâlnim undeva în natură. Fetusul, în corpul
mamei, e format din cromozomi de la ambii părinţi. Dacă sistemul
imunitar al mamei l-ar vedea, l-ar ataca imediat. În 1902, John Beard,
profesor de embriologie la Universitatea din Edinburgh , Scoţia, scria
un articol publicat în jurnalul medical Lancet, în care declara că între
celulele canceroase şi anumite celule preembrionare caracteristice
fazei iniţiale a gravidităţii, nu există nicio diferenţă.
Celulele
stem sunt nişte celule din care se poate forma orice. Din această
cauză, 80% dintre ele se găsesc în ovare şi testicule (pentru a crea
viaţa) şi 20% în restul corpului (pentru a reface orice fel de ţesut, în
caz de accident).
Beard a observat că placenta
(care e, de fapt, formată din celule trofoblaste) seamănă aproape
identic cu celulele canceroase. Iar placenta creşte exploziv în primele
trei săptămâni de sarcină, după care se opreşte din creştere. De ce?
Pancreasul copilului începe să funcţioneze după a treia săptămână de
sarcină, producând o enzimă numită "tripsină". Şi se pare că această
enzimă opreşte din creştere placenta. Până în a noua lună, creşterea
placentei este foarte lentă. În luna a noua pancreasul fătului, care
lucrează deja la capacitate maximă, împreună cu pancreasul mamei, produc
această enzimă în cantităţi suficient de mari încât să găurească
placenta. Odata placenta perforată, lichidul amniotic iese (se rupe apa)
şi sistemul imunitar vede ce se "ascunde" acolo, declanşând imediat
durerile naşterii; practic, îl dă afară pe
''parazit'' :))).
Tripsina, în afara faptului
că digeră celulele trofoblaste (placenta), mai face ceva: digeră
proteina animală. Cu o dietă omnivoră, în care unii dintre noi trimit
cantităţi mari de tripsină spre digestia alimentelor de trei ori pe zi
şi mai au şi pancreasul slăbit, acesta nu produce tripsină suficientă
nici pentru digestie, ... deci cum va mai putea distruge învelişul
(placenta) cu care celulele canceroase s-au ascuns de sistemul
imunitar?...... Acesta este motivul pentru care creşterile tumorale
depind atât de mult de ''stilul de viaţă'' şi de obiceiurile alimentare.
Se
pare că celulele canceroase au nevoie de zece (!!!) ani de divizări şi
multiplicări, ca să poată fi observate cu aparatele medicilor şi pentru
ca aceştia să pună diagnosticul "cancer în faza I". Dacă în aceşti zece
ani ţinem câteva posturi în care să nu mâncăm, o perioadă, nimic de
origine animală, toată tripsina disponibilă va merge şi va digera
învelişul celulelor canceroase, care vor deveni astfel vizibile pentru
globulele albe, iar acestea vor fi capabile să-şi îndeplinească rolul.
După un post, Dumnezeu ne poate vindeca de cancer şi noi nici să nu ştim
aceasta.
Chimioterapia
si radioterapia, ce fac???? Omoară celule canceroase!!!!! Fff bine,
până aici.... Omoară, însă, şi celule sănătoase??!!! Haideţi să trecem
cu vederea aceasta...... Dar fiţi atenţi: ele PARALIZEAZĂ GLOBULELE
ALBE!!!!!!!! Dupa prima şedinţă de chimioterapie acestea nu mai luptă,
deci nu ne mai putem baza pe sistemul imunitar. Acum intră în scenă
''medicamentele'' lui Dumnezeu. În multe fructe şi legume există nişte
''coloranţi''. Aceşti coloranţi sunt, de fapt, nişte otrăvuri foarte
puternice pentru celulele canceroase. Colorantul negru (resveratrolul) e
cel mai potent, urmat de colorantul roşu şi de cel galben.
Să vedem modul de
funcţionare!!! ..... Celulele canceroase sunt foarte ineficiente în a-şi
produce energia, întrucât o produc prin fermentaţie, deci au nevoie de
mult zahăr ca să crească. Din 20 în 20 de minute, vom alimenta celulele
canceroase cu acest zahăr. Dar consumând zahărul dintr-un fruct de
culoare neagră, concomitent cu consumarea zahărului, celulele canceroase
vor consuma şi resveratrolul şi vor muri pe capete. Primul lucru l-am
făcut; mai avem de făcut încă două. Celula aceea canceroasă am distrus-o
şi acum, în locul ei, e un lichid foarte toxic. Aceastî otravă trebuie
scoasă cumva din organism. Aici intervine sistemul limfatic!! Există
două alimente care pun în mişcare limfa: lămâia şi echinaceea. Consumul a
3-4 lămâi stoarse şi diluate cu apă, zilnic, şi a 2-3 linguriţe de
pulbere de echinaceea vor asigura mişcarea sistemului limfatic, care
va prelua lichidul acela foarte toxic şi îl va duce în ficat.
Ficatul
amestecă această otrava cu bila şi o varsă în intestin, de acolo merge
în colon şi aşteaptă să fie eliminată. Aici mai apare o problemă:
deoarece colonul reabsoarbe apa, el va reabsorbi şi otrava şi o va
reintroduce în ficat. Aceasta măreşte riscul de ciroză la ficat.
Soluţia
salvatoare ar fi să forţăm cumva ficatul să îşi verse bila mult mai des
şi apoi să scoatem imediat din intestine lichidul acela toxic. Clismele
cu cafea, exact asta fac!!! Dacă bem cafeaua, aceasta stimulează
rezervele de glicogen din ficat şi ne dă un boost de energie -
stimulată!! -, dar dacă o folosim ca şi clismă, aceasta stimulează
ficatul să îşi verse bila (cu toxinele rezultate din fostele celule
canceroase), bila se amestecă cu cafeaua în intestin şi colon şi este
eliminată imediat din organism.
Acesta este ciclul: 12 ore de
flux continuu de resveratrol şi zahăr în sânge, apoi 12 ore de post
(peste noapte), prin care înfometăm, până dimineaţa, celulele
canceroase. Apa cu lamaie şi echinaceea duc - prin mişcarea limfei -
otrăvurile în ficat, iar clismele cu cafea din oră în oră asigură
eliminarea toxinelor cât mai repede posibil, nelăsându-le să se
reabsoarbă.
Iar
acum, în încheiere, o părere personală - dacă vreţi, o credinţă a mea
-: TOT CEEA CE AM SCRIS PÂNĂ ACUM E INUTIL , DACĂ NU INTERVINE ÎNAINTE
VINDECAREA SUFLETEASCĂ, EMOŢIONALĂ!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu