extras din cartea Cel mai bogat om din Babilon de GEORGES.CLASON
În vechiul Babilon, trăia cândva un om foarte bogat, pe care îl chema
Arkad. Era cunoscut în lumea întreagă pentru averea sa nemăsurată. Dar
era cunoscut şi pentru generozitatea sa nemărginită. Era renumit pentru
mărinimia sa. Era generos cu familia sa, dar şi cu el însuşi, cheltuind atât
cât îi poftea inima. Dar averea sa creştea în fiecare an mai repede decât o
cheltuia el.
Şi, într-o bună zi, mai mulţi prieteni din tinereţe veniră la el şi îi
spuseră:
- Tu, Arkad, eşti cel mai norocos dintre noi toţi. Ai devenit cel mai
bogat om din Babilon, în timp ce noi abia ne ducem zilele. Porţi cele mai
scumpe şi mai rafinate veşminte şi te înfrupţi din cele mai rare mâncături,
în timp ce noi trebuie să fim fericiţi dacă reuşim să ne îmbrăcăm şi să ne
hrănim familia cât mai bine cu putinţă. Cândva, noi am fost cu toţii egali.
Am primit aceleaşi învăţături. Am jucat aceleaşi jocuri. Şi nu ne-ai întrecut
nici la învăţătură şi nici la jocuri. Iar în anii care au urmat, am făcut cu toţii
cinste oraşului în care trăim. Nu ai muncit nici mai mult şi nici mai asiduu
decât noi. Şi atunci, de ce soarta nestatornică ţi-a hărăzit ţie să te bucuri de
toate bunătăţile vieţii şi ne-a lăsat pe noi deoparte, deşi le meritam şi noi la
fel de mult ca tine?
Arkad îi dojeni însă pe loc, spunându-le:
marți, 2 decembrie 2014
vineri, 21 noiembrie 2014
Caracteristicile naturii umane a NOULUI OM
http://www.elverostore.ro/index.php/ro/lectura-pentru-suflet/18-caracteristicile-naturii-umane-ale-noului-om
Natura umană. Cum poate fi definită? Este alcătuită din predispozițiile oamenilor, comportamentul lor, modul de a fi iar toate astea se află într-un proces de recalibrare/ redefinire. Oare un lucru sau un concept ce vi s-a spus că este etern se poate schimba? Răspunsul este, da. iar acest răspuns este valabil pentru aproape orice aspect de pe Pământ. Magnetismul planetei se schimbă, afectând tot. Oceanele planetei se schimbă, clima se schimbă, în caz ca nu ați observat, este o recalibrare a tuturor lucrurilor, se dezvoltă noi forme de viață nemaivăzute până acum, chiar şi alimente nemaiîntalnite până acum. Toate se schimbă iar natura umană este printre ele, cu conştiinţa şi modul de gândire.
În cele ce urmează vom face o incursiune în ceea ce numim Natura Umană, pentru a înţelege mai uşor, o putem imagina sub forma unei case. Priviți-o ca pe propria casă, în care se află o sală rotundă cu 7 uși și 7 camere. Aceasta va fi casa Noului Om, casa sufletelor bătrâne (vechi). În realitate, există mai mult de 7 uși dar casa se va schimba odată cu nivelul de evoluţie spirituală.
Înainte de a vedea ce reprezintă aceste 7 uşi, trebui să avem în vedere doua aspecte valabile pentru fiecare camera în prezentarea ce urmează. Primul este ușa: este deschisă ori închisă? Dacă ușa este deschisă înseamnă că respectiva cameră este disponibilă. Următoarea întrebare-metaforă este: Lumina e aprinsă în camera sau nu? Dacă lumina este aprinsă, înseamnă că respectiva cameră este activă si folosită, dacă lumina este stinsă înseamnă că aceasta este disponibilă, dacă ușa este deschisă, dar nu este folosită. Aşadar, folosind aceste reguli ale metaforei vom explora 7 camere ale Naturii Noului Om.
vineri, 7 noiembrie 2014
ASCENSIUNEA PRIN DIFERIȚII SEPHIROȚI SAU LUMI ALE SPAȚIULUI
sursa:
- Extrase din conferintele lui Samael Aun Weor -
„Kabala se pierde în noaptea secolelor, în acele vremuri când Universul a fost gestat în pântecele lui Maha Kundalini, Marea Mamã. Kabala e Știința Numerelor.
Universul este fãcut prin Legea Numãrului, a Mãsurii și a Greutãții; Matematica formeazã Universul, Numerele fiind entitãți vii.
Teosofii vorbesc de Planuri și de Subplanuri, iar acestea sunt cei Zece Sephiroți: Zece Emanații ale Eternei Mame Spațiu, Zece Talazuri ce servesc drept fundament Marii Mame.
Cele Șapte Planete ale Sistemului Solar sunt cei Șapte Sephiroți și Triunul Soarelui Spiritual este Coroana Sephiroticã.
Acești Sephiroți trãiesc și palpitã în interiorul Conștiinței noastre și trebuie sã învãțãm sã-i mânuim și sã-i combinãm în laboratorul minunat al Universului nostru Interior. Cineva se poate transforma în Om, grație Sephiroților; existã, de asemenea, Sephirote: în același fel în care existã ioni pozitivi, existã ioni negativi.
E necesar sã realizãm acești Zece Sephiroți, pentru cã ei sunt aici cu noi. O datã realizați într-un individ, acești Zece Sephiroți, îl transformã într-un Auto-Realizat, pãrând nestemate prețioase încrustate, este ceva minunat.”
Teosofia Orientalã, la fel ca diversele școli de tip pseudo-esoteric șipseudo-ocultist, ne vorbește de „planuri suprasensibile”. În mod incontestabil, termenul „planuri” ne pare, cu siguranțã, puțin confuz, sugerând ideea greșitã de suprafațã peste suprafațã, sub formã de scarã. Datoritã acestui lucru, tocmai de aceea, în lista noastrã de termeni gnostici, noi am hotãrât în mod deschis sã nu folosim acest termen; noi preferãm sã vorbim de „regiuni” sau „lumi” situate în diferite dimensiuni ale Naturii și ale Cosmosului. Astfel, cunoașterea devine mai inteligibilã, mai clarã.
LUMEA FIZICÃ tridimensionalã a lui Euclid nu este totul; deasupra și dedesubt existã alte regiuni ale Universului. Este indiscutabil cã deasupra regiunii tridimensionale a lui Euclid avem dimensiunile superioare și nu încape îndoialã cã dedesubtul regiunii tridimensionale existã infra-dimensiunile naturale, bine localizate în interiorul organismului planetar pe care trãim.
Dacã examinãm cu atenție Lumea Fizicã ce ne înconjoarã, vom vedea multiple fenomene de tip mecanic: bioelectrice, fiziologice, metabolice, catalitice, chimice, calorice etc., care trebuie sã aibã, fãrã nici o îndoialã, o bazã, un fundament. Ar fi complet absurd, de exemplu, sã presupunem cã un organism viu format în mod exclusiv din molecule chimico-fizice are capacitãți pentru a vorbi, a gândi, a simți și a acționa. Dacã ar fi așa, am putea construi organisme similare.
Ați putea obiecta spunând cã „roboții fac minuni”. În nici un fel nu negãm aceasta, însã, evident, nici un robot nu ar putea fonda, de exemplu,o școalã de filosofie, nici un robot nu ar fi capabil sã scrie o operã esotericã transcendentalã. Mi-ar plãcea sã știu care este robotul care ar putea scrie o operã atât de minunatã ca „Doctrina Secretã” a Elenei Petrovna Blavatsky.
Așadar, roboții acționeazã, da, însã limitat; ei funcționeazã în acord cu limitele lor mecanice, nu ar putea sã acționeze prin ei înșiși sau sã treacã dincolo de limitele care le-au fost fixate. Pânã acum nu am întâlnit nici mãcar un „Frankestein” care poate imita o ființã umanã (așa ceva nu existã). Toate acestea ne invitã sã înțelegem cu deplinã claritate cã Lumea Fizicã tridimensionalã a lui Euclid nu e totul…
În mod incontestabil, regiunea chimico-fizicã are nevoie de un „nexus-formativus”, o bazã pe care sã poatã funcționa. Dacã examinãm orice organism, vom vedea cã posedã procesele de asimilare, eliminare, reproducere, percepție, senzație, cãldurã etc. Aceasta ne indicã în mod clar cã dincolo de moleculele exclusiv chimice existã structuri, baze pe care știința oficialã nu le cunoaște. În mod indiscutabil, știm cã toate fenomenele chimico-fizice sunt susținute de Corpul Vital al planetei Pãmânt. Deci, LUMEA ETERICÃ sau VITALÃ este a Patra Coordonatã, a Patra Verticalã a Lumii Fizice. Lumea Etericã este, am putea spune, zona tetradimensionalã a acestei planete pe care trãim și ne mișcãm.
miercuri, 29 octombrie 2014
ARBORELE VIETII: CELE TREI TRIUNGHIURI ȘI PATRU LUMI ALE SALE
Sursa:
- Extrase din conferintele lui Samael Aun Weor -
„Întrebare – Maestre, Biblia este o carte sacrã cu o singurã învãțãturã, un singur corp al doctrinei și totuși, fiecare o interpreteazã în felul sãu și de aici s-au format mii de secte și religii și fiecare se bazeazã pe aceeași carte. Ce explicație puteți sã ne dați în legãturã cu acest subiect, Venerabile Maestre?
Rãspuns – Ei bine, Biblia este corpul Doctrinei, Talmudul este sufletul Doctrinei și Zoharul este spiritul Doctrinei (mã refer la Kabala ebraicã iudaicã). În general, aceste trei cãrți se completeazã între ele. Biblia în ea însãși este scrisã cifrat și poate fi înțeleasã doar cu spiritul Doctrinei, care este Kabala ebraicã. În Kabala ebraicã se gãsesc cheile pentru a interpreta corect Biblia; totuși, existã persoane empirice care vor sã interpreteze Biblia prin însãși Biblia și o fac pur și simplu din ignoranțã, cãci nu știu cã Biblia este scrisã cifrat. Existã unii care potrivesc verset cu verset pentru a da interpretãri, capitol cu capitol etc. etc. însã toate aceste feluri de a înțelege Biblia sunt forme ale ignoranței. Biblia, în ea însãși este Sacrã, însã e necesar sã cunoaștem cheile pentru a o interpreta corect și aceste chei se aflã, repet, în Kabala ebraicã. Sunt, deci, trei cãrți pe care evreii le-au fãcut cunoscute: Biblia, Zoharul și Talmudul (Kabala ebraicã). Acestea formeazã corpului Doctrinei autentice și complete”…
Samael Aun Weor: „Întrebãri și Rãspunsuri”
luni, 25 august 2014
Cand ochelarii devin de prisos - Metoda BATES: exercitii de intarire a vederii -
sursa:
Dupa o zi extrem de grea si de obositoare de la inceputul secolului trecut, medicul englez WILLIAM H. BATES (1860-1931), oftalmolog specializat in boli de ochi la copii, si-a dat seama ca propria lui vedere incepe sa-l paraseasca. Ochii il dureau, campul vizual se ingustase, imaginile pe care le recepta erau pline de "praf". In plus, aceeasi vie durere de cap de care se plangeau pacientii lui si care nu trecea cu medicamente. In linistea cabinetului sau, cotropit de lumina cenusie a inserarii, doctorul si-a sprijinit coatele pe birou si, cu un suspin de oboseala, si-a asezat palmele in fata ochilor, incercand sa se relaxeze putin. Peste zece minute, durerile de cap ii trecusera ca prin minune, ochii nu-i mai ardeau si avea un sentiment general de regenerare. Cand si-a luat mainile de pe ochi, a observat ca obiectele din jurul sau pareau mai distincte si aveau culori mai stralucitoare. Intrigat, a repetat metoda de relaxare si in serile ulterioare, vaza 14414n131o nd ca are acelasi efect. Dupa cateva luni de observatii asidue, William Bates a elaborat o "Metoda de educare a vederii", pe care a expus-o pe larg in cartea sa "Imbunatatirea vederii, fara ochelari", aparuta in 1919. Primita cu mare interes la data aparitiei sale, cartea, impreuna cu autorul ei, au intrat incet-incet in uitare, impinsi in umbra de noile "bombe" ale industriei farmaceutice. Entuziasmul manifestat in ultima vreme fata de terapiile alternative a readus insa in atentia lumii si metoda de intarire a vederii a doctorului William Bates, recomandata mai ales oamenilor perseverenti.
Cele 7 exercitii de baza ale metodei Bates
- Repausul ochilor Asezati-va confortabil pe un scaun, cu coatele sprijinite pe-o perna pusa pe masa sau pe birou. Relaxati-va. Cu spatele si gatul tinute drept, acoperiti-va ochii cu palmele, astfel incat sa nu mai patrunda deloc lumina, dar fara sa ii atingeti. (Podul palmelor se sprijina pe obraji si degetele - pe frunte, fara a intra in contact cu proeminenta globilor oculari.) Ganditi-va la lucruri placute sau ascultati la radio o melodie placuta. Pentru a imbunatati exercitiul, inainte de a va acoperi ochii cu palmele, uitati-va la o bucata de catifea neagra. Practicati acest exercitiu vreme de zece minute, de doua ori pe zi sau ori de cate ori va dor ochii sau ii simtiti obositi.
- Rememorari In timp ce practicati "repausul ochilor" descris mai sus, incercati - fara a face eforturi prea mari - sa revedeti in memorie un obiect sau un eveniment, cu mare lux de amanunte si in cat mai multe culori. Conform afirmatiilor doctorului Bates, unul din pacientii sai izbutise sa dobandeasca o ameliorare a vederii dupa ce vizualizase un magnific nasture din aur. Conform opiniei specialistului, apelul la memoria vizuala duce la o perceptie mult mai clara a lucrurilor din realitatea imediata.
- Privitul in toate directiile Obiectele nu trebuie privite fix, asa cum au tendinta sa faca purtatorii de ochelari. Incercati sa va schimbati privirea de la un punct de interes la altul. Pe masura ce ochii dvs. se relaxeaza, miscarea globilor oculari devine mai putin rigida si vederea se intareste.
- Acomodarea Presupune obisnuirea succesiva a vederii la apropiere si la distanta. Tineti doua creioane (sau degetele aratatoare ridicate), unul la o distanta de circa 10 cm de ochi, celalalt - la capatul bratului intins. Fixati cu privirea 5 secunde primul creion, bateti de doua ori din pleoape, apoi fixati creionul din departare si bateti iar din pleoape de doua ori, inainte de a reveni cu privirea pe creionul apropiat... si asa mai departe. Repetati cat mai des acest exercitiu.
- Clipitul din pleoape Obisnuiti-va sa clipiti regulat, de doua ori la zece secunde, pentru a va curata si lubrifia ochii - mai ales daca purtati ochelari sau lentile de contact.
- Spalarea ochilor In fiecare dimineata clatiti-va ochii, tinuti inchisi, de 20 de ori cu apa calda, apoi de 20 de ori cu apa rece, pentru a stimula circulatia. Faceti acelasi lucru si seara, dar invers, incepand cu apa rece si terminand cu apa calda.
- Balansul In picioare, cu talpile indepartate, leganati-va usor de la dreapta la stanga si de la stanga la dreapta, lasand privirea sa se miste o data cu corpul. Constientizati balansul campului vizual, pentru ca de el depind odihna si destinderea ochilor. Repetati exercitiul cat mai des cu putinta. Un fond sonor agreabil ii aduce un spor de eficienta.
joi, 21 august 2014
6 lucruri pe care oamenii de succes nu le fac
sursa: http://www.cariereonline.ro/articol/6-lucruri-pe-care-oamenii-de-succes-nu-le-fac
Cand sentimentele tale de placere si satisfactie provin din compararea ta cu altii, nu iti mai controlezi propria fericire. Cand oamenii inteligenti emotional se simt bine vizavi de ceva ce au realizat, nu vor lasa opiniile altcuiva sau realizarile altcuiva sa stea in calea satisfactiei lor sau sa le-o diminueze.
E imposibil sa nu reactionezi la ce cred altii despre tine, dar asta nu inseamna ca trebuie sa te compari cu ei. Poti sa le tratezi parerile cu o doza de scepticism, e chiar recomandabil. Astfel, indiferent de ce fac sau spun ceilalti, respectul de sine va veni doar din interiorul tau. Indiferent ce spun unii despre tine intr-un anume moment, un lucru e sigur: nu esti niciodata la fel de bun sau la fel de rau pe cat spun ei.
2. Nu uita
Oamenii inteligenti emotional au tendinta sa ierte repede, dar asta nu inseamna si ca uita. Iertarea presupune sa treci peste un incident neplacut ca sa poti merge mai departe. Nu inseamna sa-i mai acorzi o sansa persoanei care ti-a gresit. Oamenii inteligenti emotional nu sunt dispusi sa se se impotmoleasca din cauza greselilor altora, asa ca vor trece peste ele repede, luand totodata masuri ferme pentru a se proteja pe viitor de ele si de persoanele care le comit.
3. Nu mor pe campul de lupta
Cei inteligenti emotional stiu ca fiecare noua zi inseamna o noua lupta, asa ca stiu sa-si dozeze fortele pe masura conflictului. Cand acesta are loc, ei stiu ca, daca nu-si tin in frau emotiile, pot fi grav raniti. De asta isi scaneaza cu grija emotiile si reactioneaza la ele, afland astfel ce batalii merita efortul de a lupta, cand sa cedeze si cum sa-si apere punctul de vedere la momentul potrivit.
4. Perfectiunea nu e o prioritate pentru ei
Oamenii inteligenti emotional nu-si vor face din perfectiune un tel, caci ei stiu ca perfectiunea nu exista. Prin natura lor, oamenii sunt supusi greselii. Cand perfectiunea e telul tau, ramai cu sentimentul enervant ca ai esuat si ajungi sa-ti petreci timpul plangandu-te legat de ce nu ai reusit sa realizezi, de ce ar fi trebuit sa faci altfel, in loc sa te bucuri de ce ai reusit sa realizezi.
5. Nu traiesc in trecut
Esecul iti poate eroda increderea in sine, te poate face sa nu crezi ca vei fi capabil sa capeti un rezultat mai bun in viitor. Cel mai adesea, esecul provine din asumarea unor riscuri si din incercarea de a realiza ceva ce nu e usor. Oamenii inteligenti emotional stiu ca succesul depinde de abilitatea lor de a-si reveni dupa un esec si nu pot face asta daca traiesc in trecut. Orice scop pe care ti l-ai fixat necesita asumarea unor riscuri si nu poti sa-i permiti unui esec sa te faca sa nu mai crezi in capacitatea ta de a avea succes. Asta se intampla cand traiesti in trecut: trecutul devine prezentul tau si te impiedica sa mergi mai departe.
6. Nu spun „Da” decat atunci cand vor realmente sa faca ceva
Studiile realizate la University of California din San Francisco demonstreaza ca, cu cat iti e mai greu sa spui „Nu”, cu atat mai probabil e sa fii stresat, epuizat sau chiar deprimat. Pentru cei mai multi oameni, refuzul reprezinta o adevarata provocare. „Nu” e un cuvant puternic si nu e cazul sa te feresti sa te folosesti de forta lui. Cand e cazul sa refuze ceva, oamenii inteligenti emotional tind sa evite formulari de tipul: „Nu cred ca pot sa…” si „Nu sunt sigur ca…”. Sa refuzi un angajament nou arata ca le respecti pe cele pe care le ai deja si iti da ocazia sa le duci la indeplinire.
Dragoș Nicolae
Travis Bradberry, autorul best-sellerului „Emotional Intelligence 2.0”, a inventariat anumite tendinte care nu intra in ecuatia succesului. Compania la care Bradberry e cofondator, TalentSmart, a testat peste un milion de persoane, descoperind in acest proces ca oamenii care au succes coincid cu cei inteligenti emotional in proportie de 90%. Asa ca a revenit asupra testelor respective, in incercarea de a afla ce evita sa faca oamenii de succes/inteligenti emotional.
Iata ce a aflat si a publicat pe reteaua de socializare LinkedIn:
1. Nu lasa pe nimeni sa stea in calea satisfactiei lorCand sentimentele tale de placere si satisfactie provin din compararea ta cu altii, nu iti mai controlezi propria fericire. Cand oamenii inteligenti emotional se simt bine vizavi de ceva ce au realizat, nu vor lasa opiniile altcuiva sau realizarile altcuiva sa stea in calea satisfactiei lor sau sa le-o diminueze.
2. Nu uita
Oamenii inteligenti emotional au tendinta sa ierte repede, dar asta nu inseamna si ca uita. Iertarea presupune sa treci peste un incident neplacut ca sa poti merge mai departe. Nu inseamna sa-i mai acorzi o sansa persoanei care ti-a gresit. Oamenii inteligenti emotional nu sunt dispusi sa se se impotmoleasca din cauza greselilor altora, asa ca vor trece peste ele repede, luand totodata masuri ferme pentru a se proteja pe viitor de ele si de persoanele care le comit.
3. Nu mor pe campul de lupta
Cei inteligenti emotional stiu ca fiecare noua zi inseamna o noua lupta, asa ca stiu sa-si dozeze fortele pe masura conflictului. Cand acesta are loc, ei stiu ca, daca nu-si tin in frau emotiile, pot fi grav raniti. De asta isi scaneaza cu grija emotiile si reactioneaza la ele, afland astfel ce batalii merita efortul de a lupta, cand sa cedeze si cum sa-si apere punctul de vedere la momentul potrivit.
4. Perfectiunea nu e o prioritate pentru ei
Oamenii inteligenti emotional nu-si vor face din perfectiune un tel, caci ei stiu ca perfectiunea nu exista. Prin natura lor, oamenii sunt supusi greselii. Cand perfectiunea e telul tau, ramai cu sentimentul enervant ca ai esuat si ajungi sa-ti petreci timpul plangandu-te legat de ce nu ai reusit sa realizezi, de ce ar fi trebuit sa faci altfel, in loc sa te bucuri de ce ai reusit sa realizezi.
5. Nu traiesc in trecut
Esecul iti poate eroda increderea in sine, te poate face sa nu crezi ca vei fi capabil sa capeti un rezultat mai bun in viitor. Cel mai adesea, esecul provine din asumarea unor riscuri si din incercarea de a realiza ceva ce nu e usor. Oamenii inteligenti emotional stiu ca succesul depinde de abilitatea lor de a-si reveni dupa un esec si nu pot face asta daca traiesc in trecut. Orice scop pe care ti l-ai fixat necesita asumarea unor riscuri si nu poti sa-i permiti unui esec sa te faca sa nu mai crezi in capacitatea ta de a avea succes. Asta se intampla cand traiesti in trecut: trecutul devine prezentul tau si te impiedica sa mergi mai departe.
6. Nu spun „Da” decat atunci cand vor realmente sa faca ceva
Studiile realizate la University of California din San Francisco demonstreaza ca, cu cat iti e mai greu sa spui „Nu”, cu atat mai probabil e sa fii stresat, epuizat sau chiar deprimat. Pentru cei mai multi oameni, refuzul reprezinta o adevarata provocare. „Nu” e un cuvant puternic si nu e cazul sa te feresti sa te folosesti de forta lui. Cand e cazul sa refuze ceva, oamenii inteligenti emotional tind sa evite formulari de tipul: „Nu cred ca pot sa…” si „Nu sunt sigur ca…”. Sa refuzi un angajament nou arata ca le respecti pe cele pe care le ai deja si iti da ocazia sa le duci la indeplinire.
Dragoș Nicolae
miercuri, 30 iulie 2014
Cele 32 de citate din Eckhart Tolle care iti vor oferi puterea prezentului
Eckhart Tolle pentru foarte multi dintre dumneavoastra nu are nevoie de o prezentare speciala. Un adevarat suflet frumos, Echkart Tolle a contribuit din plin la raspandirea spiritualitatii in lume. Iata care sunt cele 32 de citate din Eckhart Tolle care iti vor oferi puterea prezentului:
1. Ființa nu se află doar dincolo, ci și înăuntrul fiecărei forme de viață, ca esență invizibilă și indestructibilă.
2. Începutul libertății e înțelegerea faptului că nu sunteți ”gânditorul”. În momentul în care începeți să observați gânditorul, un nivel superior de conștiință devine activ.
3. Obișnuiți-vă să vă întrebați: ”Ce se întâmplă în mine în acest moment?” Întrebarea vă va indica direcția corectă. Dar nu analizați, observați numai.
4. Urmăriți apariția oricărui sentiment defensiv. Ce apărați? O identitate iluzorie, o imagine din mintea dumneavoastră, o entitate fictivă.
5. Dați-vă seama că momentul prezent este tot ce aveți. Transformați clipa Acum în principalul focar de atenție al vieții dumneavoastră. Spuneți mereu ”da” momentului prezent.
6. Puneți capăt vechiului tipar de negare a clipei Acum și de rezistență față de momentul prezent. Faceți un obicei din a vă retrage atenția din trecut și viitor ori de câte ori nu vă mai sunt necesare.
7. Prezența este cheia spre libertate, deci numai acum puteți fi liber.
miercuri, 25 iunie 2014
TAINELE AUTO-VINDECARII
sursa:
http://vindecatorul.wordpress.com/2014/04/30/tainele-auto-vindecarii/
Cu toţii putem contribui la accelerarea procesului de schimbare şi de vindecare a acestei lumi.
Atunci când începeţi să vă explicaţi experienţele trăite în calitate de fiinţă deopotrivă materială (energie solidificată) şi nematerială (energie ondulatorie), vă puteţi deschide mintea către puterea energiei şi a intenţiei şi veţi putea astfel să vă exploraţi capacităţile pe care le aveţi cu toţii pentru a vă influenţa starea de sănătate şi a vă autovindeca. Singurele limite sunt cele pe care singuri vi le-aţi fixat în minte.
Prin aplicarea terapiilor energetice, frecvenţele energiei distructive sunt schimbate într-unele sănătoase. În realitate, aceste amintiri celulare distructive au produs întreruperea unor câmpuri electrice din corpul nostru şi noi trebuie să corectăm acest flux de energie.
Secretul acestor vindecări este unul singur: orice problemă de sănătate este o problemă de energie, iar pentru energie există o singură sursă la care noi toţi avem acces.
Prin aplicarea terapiilor energetice, frecvenţele energiei distructive sunt schimbate într-unele sănătoase. În realitate, aceste amintiri celulare distructive au produs întreruperea unor câmpuri electrice din corpul nostru şi noi trebuie să corectăm acest flux de energie.
Secretul acestor vindecări este unul singur: orice problemă de sănătate este o problemă de energie, iar pentru energie există o singură sursă la care noi toţi avem acces.
În prezent, mulţi oameni de ştiinţă sunt convinşi că memoria noastră se află depozitată în celulele întregului organism, nu numai într-un anumit loc. Memoria celulară rezonează cu frecvenţele energiei distructive şi produce stres în organism. Deci, ce este memoria celulară? Este memoria stocată în celulele noastre. Care celule anume? TOATE celulele. În cazul unei memorii celulare sănătoase, unui om îi poate merge bine chiar şi în condiţii dezavantajoase. Pe măsură ce memoria celulară dispare, dispare şi sănătatea lui.
Memoria celulară şi convingerile greşite sunt acelaşi lucru despre care vorbea Solomon cu peste 3000 de ani în urmă. Problemele sufleteşti sunt sursa oricărei probleme pe care o aveţi în viaţă – fizică, relaţională, succesul sau eşecul. Activarea unor amintiri dureroase va duce la distrugerea ADN-ului, în timp ce activarea amintirilor sănătoase poate însănătoşi efectiv ADN-ul. Acest lucru a fost dovedit de Institutul HeartMath. Dr. John Sarno, profesor de medicină de reabilitare clinică la Facultatea de Medicină a Universităţii New York şi fizician la Centrul medical al Universităţii New York, susţine că durerile cronice şi diferite alte boli sunt cauzate de supărarea şi furia reprimate în inconştient.
Noi nu ştim că avem aşa ceva pentru că nu suntem conştienţi de acest lucru. Această furie şi supărare înrădăcinate în memoria noastră celulară sunt exact cele care s-a constatat că distrugeau ADN-ul în testele făcute la Institutul HeartMath.
În cadrul Institutului UCLA, s-a constatat că durerile şi bolile cronice ale unor copii ar fi putut fi cauzate de anxietatea părinţilor, cu alte cuvinte,stresul părinţilor crea amintiri celulare distructive, care ajungeau să se manifeste ca stres la copii. În concluzie, bolile copilăriei par a fi provocate de factori de natură psihologică, nu fizică.
De ce oare gândirea pozitivă nu este suficientă pentru vindecarea memoriei celulare distructive?
NU, pentru că inconştientul nostru deţine mecanisme de protecţie a acestor amintiri, ceea ce face ca ele să nu poată fi vindecate.
joi, 29 mai 2014
Introducere in Kabala - Ordinele angelice
Introducere in Kabala
Ordinele angelice
In Kabala, si in ezoterism in general, veti intalni denumiri ale ordinelor angelice, diferite si asezate altfel decat in crestinism, in concordanta cu cele 9 ceruri:
Sephira
|
Kabala
|
Crestinism
|
|
1
|
Kether
|
Chaioth ha Kadosh
|
Serafimi
|
2
|
Chokmah
|
Ophanim
|
Cherubimi
|
3
|
Binah
|
Aralim
|
Tronuri
|
4
|
Hesed
|
Hasmalim
|
Dominatii
|
5
|
Geburah
|
Seraphim
|
Puteri
|
6
|
Tipheret
|
Malachim
|
Virtuti
|
7
|
Netzah
|
Elohim
|
Principate
|
8
|
Hod
|
Beni Elohim
|
Arhangheli
|
9
|
Yesod
|
Cherubim
|
Ingeri
|
10
|
Malkuth
|
Ischim
|
Initiati
|
Fiecare denumire inseamna ceva si simbolizeaza ceva.
De exemplu, Chaioth ha Kadosh inseamna Fapturile Sfinte, si Ezechiel le mentioneaza in Biblie; Ophanim inseamna roti; Hasmalim, "cei stralucitori" si Seraphim inseamna textual "cei care ard"; Malakim inseamna regi; Beni Elohim - fii ai Elohim. Ishim אישים inseamna oameni, איש -om, din cei adevarati, cu suflet (am intalnit varianta Eshim אשים focuri, flacari, caci Esh אש e foc)
Iar sensul acestor cuvinte este mai profund.
Obs. sufixul "im" in ebraica arata plularul, masculin.
In Lumea Briah fiecare Sephira este representata de un arhangel, de un Cosmocreator:
Malkuth: Cosmocreator este Melchisidek.
Yesod: Cosmocreator este Gabriel
In Sephira Yesod se manifesta puterea lui Gabriel. Gabriel i-a dat invataturile lui Mohammed. Gabriel i-a spus Mariei “Vei avea un copil.”
Hod: Cosmocreator este Uriel
Netzach: Cosmocreator este Raphael
Raphael era numit de romani Mercur, si Hermes de catre greci; este relationat cu medicina
Tiphereth: Cosmocreator este Michael, rege al Solarelui si Fulgerelor.
Geburah: Cosmocreator este Samael (Marte)
Chesed: Cosmocreator este Zachariel (Jupiter)
Binah: Cosmocreator este Orifiel (Saturn)
Chokmah: Cosmocreator este Raziel (Uranus si Zodiacul)
Kether: Cosmocreator este Metatron (Neptune si Infinitul)
Iar Anael, Print al Luminii astrale este Arhanghelul ce manifesta puterea lui Uriel, the Cosmocreator al lui Venus.
vineri, 23 mai 2014
Cele Sapte Daruri ale Duhului Sfant
In contextul in care strangeam informatii despre Maslu ca Sfanta Taina in ortodoxie ( vezi Extreme Unction ), practica in care abunda simbolismul numarului 7, a aparut referirea la cele Sapte Daruri ale Duhului Sfant, cu trimitere directa la pasajul biblic Isaia 11:2-3.
Traducerea acestui paragraf in Biblia in limba romana este:
"Şi Se va odihni peste El Duhul lui Dumnezeu, duhul înţelepciunii şi al înţelegerii, duhul sfatului şi al tăriei, duhul cunoştinţei şi al bunei-credinţe. Şi-L va umple pe El duhul temerii de Dumnezeu. "
traducere care nu dezvaluie continutul acestui paragraf.
In ebraica (varianta masoretica; in ebraica se citeste de la dreapta la stanga) este:
וְנָחָה עָלָיו רוּחַ יְהוָה רוּחַ חָכְמָה וּבִינָה רוּחַ עֵצָה וּגְבוּרָה רוּחַ דַּעַת וְיִרְאַת יְהוָה.
IHVH Yirah si Daath Ruach Geburah si Atzah Ruach Binah si Chokmah Ruach IHVH Ruach asupra odihni si
deci de la stanga la dreapta: Si odihni deasupra Ruach IHVH Ruach Chokmah si Binah Ruach Atzah si Geburah Ruach Daath si Yirah IHVH
joi, 24 aprilie 2014
Sapte emoţii explicate de medicina traditională chineză
Medicina tradiţională chineză ne învaţă că bolile interne sunt adesea cauzate de cele şapte emoţii: bucurie, tristeţe, furie, supărare, melancolie, frică şi spaimă. Relaţia psihologică între emoţii şi sistemul imunitar este de o
importanţă copleşitoare. Excesul ori represia emoţiilor au tendinţa de a ne face vulnerabili la boli cronice, iar la rândul lor bolile cronice
ne fac vulnerabili la excesul sau represia emoţiilor.
Excesul unei emoţii, în particular, va dăuna în timp organului care
are legătură cu emoţia respectivă. Reciproc, un organ neechilibrat poate cauza o manifestare intensă a emoţiilor ce sunt direct conectate cu
acesta. Cunoaşterea problemelor emoţionale ne ajută la vindecarea
corpului şi a organului respectiv. De asemenea, tratarea corpului, în
special a organului respectiv, diminuează expresia sau manifestarea
emoţiilor intim conectate cu acestea.
O persoană care este în mod frecvent iritabilă, furioasă, frustrată
sau depresivă poate determina congestia ficatului sau poate genera un
exces de căldură în ficat. Acest proces, în schimb, poate genera
simptome ca: faţa şi ochi înroşiţi, tinitus, ameţeli, migrene, tensiune
la gât şi umeri, tulburări de somn, constipaţie, simptome premenstruale, menstruaţii dureroase şi neregulate, ameţeli, vărsături şi alte
simptome digestive. În schimb, o persoană care suferă de aceste simptome (cauzate de o dietă excesivă de grăsimi, alcool, cofeină, un mod de
viaţa stresant şi emoţii refulate pe o perioadă mai îndelungată) va
începe să manifeste iritaţie, frustrare, depresie şi furie fără a avea
un motiv aparent.
Dacă această persoană lucrează în expresia adecvată şi se eliberează
de frustrare, iritabilitate şi furie (prin scris, creativitate, mişcare, etc) ficatul acesteia se va descongestiona şi “căldurile” în ficat se
vor risipi, iar persoana în cauză va deveni mai puţin predispusă la
accese de furie sau depresie.
joi, 10 aprilie 2014
Rugăciunea lui Solomon Maestrul OMRAAM AIVANHOV
sursa:
https://www.facebook.com/notes/shahriar-sepahpour/rug%C4%83ciunea-lui-solomon-maestrul-omraam-aivanhov/734024863303764
Unii dintre voi m-au rugat să vă spun Rugăciunea lui Solomon, pe care nu au auzit-o până acum. Desigur, pot să o fac, am făcut-o de câteva ori în trecut, în circumstanţe excepţionale, dar înainte, vă voi spune acestea:
În zilele noastre, când ezoterismul şi ştiinţele oculte sunt la modă, din ce în ce mai multe cunoştinţe care stăteau ascunse de secole sunt puse la dispoziţia tuturor. În trecut, ele erau date numai celor care se arătau demni, dar acum sunt etalate la lumina zilei. Şi nu numai că sunt etalate la lumina zilei, dar se prezintă, amestecat, adevărul şi falsul, bunul şi răul, magia albă şi magia neagră, fără a învăţa oamenii să facă diferenţa între cele două şi fără să fie preveniţi de pericolele teribile spre care aleargă aruncându-se orbeşte în nu contează ce studiu şi în nu contează ce practică. Deci, fiţi atenţi!
Această rugăciune, numită Rugăciunea lui Solomon, este foarte puternică din cauza tuturor numelor divine care sunt invocate şi nu putem să o spunem fără să ne luăm precauţii. Trebuie ca, în prealabil să fi depus o muncă de stăpânire de sine asupra noastră înşine, pentru a ne adresa fără pericol sefiroturilor, ierarhiilor îngereşti şi lui Dumnezeu pronunţându-le numele cu voce tare. Şi chiar numai pentru a asculta aceste nume, care sunt cele mai sacre ale Kabbalei, e necesar de a ne pune într-o stare de mare respect, de mare reculegere.
Iată ceea ce vă cer să faceţi. Deci, iată această rugăciune:
Această rugăciune, numită Rugăciunea lui Solomon, este foarte puternică din cauza tuturor numelor divine care sunt invocate şi nu putem să o spunem fără să ne luăm precauţii. Trebuie ca, în prealabil să fi depus o muncă de stăpânire de sine asupra noastră înşine, pentru a ne adresa fără pericol sefiroturilor, ierarhiilor îngereşti şi lui Dumnezeu pronunţându-le numele cu voce tare. Şi chiar numai pentru a asculta aceste nume, care sunt cele mai sacre ale Kabbalei, e necesar de a ne pune într-o stare de mare respect, de mare reculegere.
Iată ceea ce vă cer să faceţi. Deci, iată această rugăciune:
luni, 7 aprilie 2014
Rugaciunea "Tatăl Nostru" și Kabala
sursa:
Rugăciunea "Tatăl Nostru" este probabil cea mai cunoscută și rostită rugăciune creștină. Ea apare în Noul Testament în Matei 6:9-13 și, într-o forma diferita, în Luca 11:2-4.
Mai puțin cunoscut, dar important, este faptul că această rugăciune se regăsește în practica iudaică sub numele de "Avinu" și, de asemenea, în manuscrisul Noului Testament găsit scris în Aramaică (limbă semitică vorbită de și în timpul lui Isus Cristos, limbă apropiată de ebraică).
Multitudinea de variante, ce constau în general în mici schimbări de cuvinte sau adăugiri, nu se îndepartează cu mult, totuși, unele de celelalte.
Vom lua ca reper varianta în limba româna din Biblia Ortodoxă (precum cele tipărite în 1975 sau 2006 la Editura Institutului Biblic și de Misiune a BisericiiOrtodoxe). Lăsând la o parte nuanțele și schimbările de conținut ale traducerii, vă aduc în atenție ultimul vers, numit și doxologie, adoptat sau exclus din rugăciune (în varianta ei standard acceptata) și din evanghelie de unele sau altele dintre rituri. [de fapt, versul respectiv apare în unele codexuri și manuscriseși în altele nu, iar unii sau alții au optat sau nu pentru includerea sa dupa cum au considerat de cuviință]. Doxologie înseamnă, în greaca, δόξα [doxa] glorie,slavă + λογία [logia] vorbire, cuvânt (la fel ca logos), deci "cuvânt de slavă". "Doxa" este chiar cuvântul pentru "slavă" în textul în greacă al rugăciunii TatălNostru.
<-- font="">-->!more-->
Comparând cu versiuni ale acestui vers din alte limbi trebuie să adăugăm finalului acestui vers, înainte de "în veci", încă două cuvinte : "pururea și" (de multe ori în practică și acestea sunt precedate de "acum", pe care însa nu îl găsim în nici una din sursele originare. Astfel obținem, în paralel cu una din variantele ebraice:
Varianta română
|
Ebraică
|
Transliterație
|
Tatăl nostru care eşti
în ceruri,
sfinţească-se numele Tău |
אבינו שבשמים יתקדש שמך
|
Avinu shebashamayim,
yitkadesh shemkha
|
vie împărăţia Ta
|
תבוא מלכותך
|
Tavo malkhutkha
|
facă-se voia ta
|
יעשה רצונך
|
ye'aseh rtsonkha
|
precum în cer aşa şi
pe pământ
|
כאשר בשמים: גם בארץ
|
ka-asher ba-shamayim
gam ba-aretz
|
Pâinea noastră cea de
toate zilele
dă-ne-o nouă astăzi |
את לחם חוקנו: תן לנו היום
|
Et lechem chukeinu ten
lanu hayom
|
şi ne iartă nouă
greşelile noastre
|
ומחל לנו על: חובותינו כאשר
|
u-mchal lanu al
chovoteinu ka-asher
|
precum şi noi iertăm
greşiţilor noştri
|
מחלנו גם אנחנו לחיבנו
|
machalnu gam anachnu
le-chayaveinu
|
şi nu ne duce pe noi
în ispită
|
ואל תביאנו לידי נסיון
|
Ve-al tavienu liydey
nisayon
|
ci ne izbăveşte de cel
rău
|
כי אם תחלצנו מן הרע
|
ki im techalzenu min
ha-ra
|
Că a Ta este împărăţia
şi puterea
|
כי לך הממלכה והגבורה
|
ki lecha ha-mamlacha
ve-hagvura'
|
şi slava
|
והתפארת
|
vehatiferet
|
pururea şi în vecii
vecilor
|
לעולמי עולמים אמן
|
Le-olmey olamim
|
Amin
|
אמן
|
amen
|
Cei zece sefiroți ai arborelui kabalei de regăsesc în chiar acest ultim vers.
Vom face insa câteva clarificări (puteți parcurge aici și Întelesurile denumirilor sephiroților din Kabală) :
1. "Împărăția" este, de fapt, Regatul, Malkuth (lumea fizică, respectiv, fizicalitatea noastră, sau pământul). În traducerile în limba română s-a împământenitutilizarea "Împaratiei" în dauna "Regatului". Până și cele doua capitole din Vechiul Testament, 1 Regi si 2 Regi, care în original sunt "malakim", adică "regi"în originalul ebraic, pot fi gasite cu titlul de 1 si 2 Împărați. Interesant este de notat că expresia "împaratia cerurilor", se referă kabalistic la cei 9 sefiroți, 9 ceruri, excluzându-l tocmai pe Malkuth, regatul.
2. "Puterea" este Geburah.
3. "Slava", sau Gloria, este Hod.
4. "Pururea", sau etern este Netzah.
5. "Și" este litera Vav (ו) în ebraică. În kabală, suprapunând numele IHVH, יהוה , Iod-Hei-Vav-Hei peste arborele sefirotic (vezi imaginea), fiecare din cele patru litere corespunde uneia dintre lumile kabalei. Litera Vav se așeazăastfel deasupra triunghiului magic, Lumea Yetzirah, și unește și conține sephirotii Tipheret și Yesod. În acest context, "Și", Vav, este Tipheret și Yesod.
6. "În veci" (עולמים) este Hesed. În Psalmul 103:17 (numerotat uneori și 102:17) în traducerea bibliei în română scrie: "Iar Mila Domnului din veac în veac ...". Însa, consultând originalul găsim de fapt:
"Și (Vav ו ) mila (Hesed) IHVH este în veci (עולמים) ...". Deci "În veci" este Hesed.
7. "Amin" (אמן). Acest termen este scris cu trei litere: aleph א , mem מ si nun ן . Aceste trei litere corespund kabalistic primilor trei sephiroti, respectiv Kether, Binah si Chokmah; dintre cele trei litere-mamâ (aleph-shin-mem) ale alephbetului ebraic, nun ן îl înlocuiește pe shin ש .
Mai mult, în texte gnostice (de ex. Pistis Sophia) cei trei Logosi, primele trei emanații, Kether, Chokmah și Binah, suntadresați ca cei "trei Amini", fiecare din Amin conținându-i pe toți trei. De aceea un singur Amin este trei Amin. În unele rituri cuvântul Amin este rostit de trei ori la sfârșitul unei rugăciuni.
Mai mult, în practică, în doxologie se enunță frecvent și "în numele Tatălui, al Fiului și Sfântului Duh", exprimand în clar cei trei sephiroti.
Iata in final cum regăsim cei zece sephiroti ai kabalei în acest ultim vers din rugăciunea Tatăl Nostru:
"Căci a Ta este Împărăția/Regatul [Malkuth], Puterea [Geburah] și Slava [Hod], pururea [Netzah] Și [Vav - Tipheret și Yesod]în veci [Hesed], Amin [Kether, Chokmah, Binah] (, Amin, Amin)."
Abonați-vă la:
Postări (Atom)