marți, 17 decembrie 2013

Facebook, imparatul mustelor

sau “cum reinventeaza facebook publicitatea si submineaza economia mondiala” 
sursa: 
http://construimimperii.ro/facebook-imparatul-mustelor
Daniel Zarnescu

Scriu articolul asta din postura de marketer, in primul rand, dar si din postura de consumator. Imi place sa cred ca marketerul este o combinatie fina intre ce ar trebui sa reprezinte un om de stiinta, un psiholog … si un artist. Om de stiinta, pentru ca analizeaza totalitatea informatiilor din publicitate, este tot timpul la curent cu ceea ce se intampla in aceasta disciplina. Psiholog, pentru ca transpune aceaste informatii intr-un comportament al maselor si al individului, il vede ca pe un om si ii intelege frustrarile si nevoile. Artist, pentru ca opera lui, ca sa isi atinga scopul, trebuie sa ajunga la sufletul omului.
Da, marketerul este un artist modern si un vindecator de suflete. Vede gaurile din sufletul oamenilor si le acopera cu sens.
Eram la inceputul crizei economice mondiala. Conduceam o agentie de productie publicitara, care isi baza veniturile in special pe serviciile de tipar. Piata se congestiona din ce in ce mai mult, comenzile erau din ce in ce mai putine si platile se faceau din ce in ce mai greu. Tot lantul, de la clientul final la ultimul furnizor, era la un pas de blocaj. Nimeni nu mai platea, facturile se intarziau cu lunile.

luni, 16 decembrie 2013

Serghei Lazarev - Cauzele spirituale ale bolilor

Sursa: http://www.esoterism.ro/ro/boli.php
 
Bioenergeticianul rus Serghei Nikolaevici Lazarev nu mai are nevoie de nici
o prezentare in Rusia si peste hotarele ei. Este autorul unor carti de
succes, dar Karma sau armonia dintre fizic, psihic si destin a atras atentia
publicului in mod special. Este o carte care, prin argumente intemeiate pe
fapte concrete, releva o descoperire care revolutioneaza intreaga conceptie
contemporana asupra diagnosticarii si tratarii bolilor. Mai precis, dupa ce
specialisti renumiti se straduie de multa vreme sa elucideze cauzele
bolilor, vine Lazarev si, dintr-o aruncatura de condei, dezvaluie lumii, cu
claritate, ca subconstientul si multe alte lucruri reprezinta poarta de
intrare a afectiunilor.

Subconstientul omului asimileaza murdaria energetica 




miercuri, 4 decembrie 2013

Descoperiri uluitoare despre adevăratele cauze ale CANCERULUI. Corpul se vindecă singur, dacă bolnavul înţelege CAUZA BOLII


Descoperiri uluitoare despre adevăratele cauze ale CANCERULUI. Corpul se vindecă singur, dacă bolnavul înţelege CAUZA BOLII

- Doctorul german Ryke HAMER (foto) a tratat cu succes peste 31.000 de pacienti doar stand de vorba cu ei.  Nu facea nimic magic, in afara faptului ca le explica logic si rational despre stransa legatura dintre starea mentala si boala. El sustine ca fiecare om s-a imbolnavit din cauza unui program mental distructiv, nascut in urma unui SOC emotional. El a numit acest soc dupa numele fiului  sau: Dyrk Hamer Syndome sau DHS (sindromul Dirk Hamer).

Dr. Hamer  era in anii ‘70 Cercetator si Sef al Clincii de Oncologie din Munchen unde trata cancerul folosind, la fel ca ceilalti doctori, tratamentele clasice de tratarea cancerului, care se dovedeau a fi mai mult sau mai putin eficiente.
Insa cursul vietii  doctorului Hamer avea sa se schimbe radical, in luna decembrie a anului 1978, cand a primit teribila veste ca fiul sau DIRK , de doar 19 ani, a fost impuscat mortal. Mai mult decat atat, la cateva luni de la eveniment a murit sotia lui.  Aceste socuri l-au ranit la un nivel profund, si, ca si cum n-ar fi fost destul, peste cateva luni s-a imbolnavit de CANCER la TESTICULE.

Ajunsese un doctor care trata pancientii de cancer, iar in paralel trebuia sa se trateze pe el insusi de cancer.  Era speriat de rata mare de insucces a tratamentelor clasice, pe care ar fi trebuit sa le urmeze si el, insa nu mai avea incredere in ele . Desi pare descurajator, acest context urma sa-l ajute pe Dr. Hamer sa revolutioneze lumea medicala.
Din moment ce nu fusese niciodata grav bolnav, a suspectat imediat ca dezvoltarea cancerului sau poate avea legatura directa cu tragica pierdere a fiului sau.
Moartea lui Dirk si propria sa experienta cu cancerul l-au facut pe Dr. Hamer sa investigheze istoricul pacientilor sai de cancer. A aflat foarte curand ca, la fel ca el, toti au trecut prin experiente extrem de stresante, inainte ca boala sa se instaleze si sa se dezvolte. Observarea conexiunii dintre minte si organism nu a fost surprinzatoare. Numeroase studii aratasera deja ca atat cancerul, cat si alte bolii sunt foarte des precedate de un eveniment traumatizant.

joi, 21 noiembrie 2013

Recunoştinţa, una dintre virtuţi!

 sursa: http://drumuricatretine.wordpress.com/2013/11/19/recunostinta-una-dintre-virtuti/

Nu poţi vorbi despre abundenţă, fără să vorbeşti şi despre recunoştinţă. Recunoştinţa porneşte din sentimentul valorii intrinsece şi sprijină trăirea experienţei abundenţei. Pe de altă parte, nerecunoştinţa şi resentimentul îşi trag obârşia din sentimentul lipsei de valoare intrinsecă şi consolidează perceperea lipsei. Fiecare dintre ele este un cerc închis. Ca să pătrunzi în cercul stării de graţie, e nevoie să-ţi aduci iubire, ţie însuţi sau altcuiva. Ca să intri în cercul fricii, e nevoie să refuzi iubirea, ţie însuţi sau altcuiva. Atunci când stai în interiorul unuia dintre cercuri, realitatea celuilalt cerc devine contestabilă. Din acest motiv, ai adesea sentimentul că există în experienţa ta două lumi, ce se exclud reciproc.
Cei recunoscători nu-şi pot imagina că pot fi nedreptăţiţi. Cei ranchiunoşi nu-şi pot imagina că pot fi iubiţi de noi, de Dumnezeu. In care dintre aceste lumi vrei să locuieşti? Alegerea îţi aparţine…
In orice moment trebuie să decizi între a face pe victima sau a-ţi aminti că nu poţi fi nedreptăţit. În primul caz vei fi ofensat de darul primit şi îl vei vedea ca pe o pedeapsă; în al doilea caz vei accepta ceea ce vine spre tine, ştiind că îţi aduce o binecuvântare pe care încă nu o poţi vedea. Recunoştinţa este opţiunea de a vedea Iubirea lui Dumnezeu în toate lucrurile. Nici o fiinţă care alege astfel nu se poate simţi nenorocită. Căci opţiunea de a aprecia duce la fericire, întocmai cum opţiunea de a nu aprecia duce la nefericire şi disperare.
Primul gest sprijină şi înalţă. Al doilea, devalorizează şi demolează.
Felul cum alegi să reacţionezi faţă de viaţă dă contur propriei tale percepţii permanente. Dacă trăieşti în disperare, asta se întâmplă deoarece alegi să nu apreciezi darurile ce ţi-au fost oferite. Fiecare persoană ce păşeşte pe pământ culege rezultatele gândurilor pe care le-a semănat. Iar dacă vrea să schimbe natura recoltei din anul viitor, ea trebuie să schimbe gândurile pe care le gândeşte acum. Gândeşte doar un singur gând de recunoştinţă şi vei vedea cât este de adevărată această simplă afirmaţie. Data viitoare când eşti pe cale să nu apreciezi un dar ce ţi se oferă, opreşte-te un moment şi deschide-ţi inima ca să primeşti acel dar cu recunoştinţă.
Observă, apoi, cum se transformă atât modul în care trăieşti experienţa darului, cât şi relaţia cu cel care-l oferă. Data viitoare când eşti pornit să judeci sau să condamni pe altul, opreşte-te o clipă şi lasă-l să intre în inima ta. Binecuvântează acolo unde ai condamnat. Nu judeca şi fii bucuros că n-ai judecat. Simte uşurarea care te cuprinde când îl eliberezi pe celălalt de percepţiile tale înguste [...]
S-ar părea că există două lumi, dar cu adevărat există numai una. Frica este doar absenţa iubirii. Lipsa este doar absenţa abundenţei. Resentimentul este doar absenţa recunoştinţei. Ceva nu poate lipsi, dacă nu a fost, mai întâi, prezent din abundenţă. Fără prezenţă, absenţa n-are nici un sens. E ca un joc de-a v-aţi ascunselea. Cineva trebuie să se ascundă mai întâi. Cine va fi acela? Tu sau eu?  Fiecare ajunge să se ascundă şi fiecare este găsit, în cele din urmă. Lumea dualităţii emană din întregime şi la întregime se întoarce.
Vă invit să intraţi în acest dans, fără să vă luaţi prea în serios. Nici unul dintre voi nu e un dansator profesionist. Dar fiecare dintre voi este capabil să înveţe paşii. Dacă se întâmplă să calci pe cineva pe picior, un simplu „îmi pare rău” va fi de-ajuns.
Cu toţii învăţaţi în acelaşi timp şi e de aşteptat să faceţi greşeli.
Paul Ferrin

miercuri, 23 octombrie 2013

Etapele postului negru cu apa



Etapa 1 (ziua1- ziua2)

În prima zi din postul total, nivelul zahărului din sânge scade sub 70mg/dl. Pentru a readuce sângelui nivelul normal de glucoză, glicogenul din ficat este transformat în glucoză și este eliberat în sânge. Această rezervă este suficientă pentru o jumătate de zi. După aceea corpul își reduce rata metabolică bazală. Rata activității chimice interne în țesuturi este scăzută pentru a conserva energia. Inima își încetinește bătăile și presiunea sângelui se reduce. Glicogenul este scos din mușchi cauzând o oarecare slăbiciune. Prima etapă de curățire este de obicei cel mai greu de suportat. Durerile de cap, amețelile, greața, respirația urât mirositoare, ochii injectați și limba foarte încărcată sunt semne ale primei faze de curățare a organismului. Foamea poate fi foarte intensă în această perioadă, cu excepția cazului în care a fost făcută o clismă, întrucât aceasta ajută corpul în a se adapta rapid la modul de funcționare al postului doar cu apa, punând capăt digestiei din colon.
Etapa a 2-a (ziua 3 – ziua7)

Grăsimile, alcătuite din acizi grași, sunt descompuse pentru a elibera glicerolul din moleculele gliceride și sunt transformate în gucoză. Pielea poate deveni unsuroasă întrucât organismul este epurat de grăsimile râncezite. Persoanele cu ten gras pot avea coșuri câteva zile uneori chiar o erupție semnificativă. Paloarea feței în această perioadă este de asemenea un semn al încărcării toxice a sângelui. Cetonele sunt formate prin incompleta oxidare a grăsimilor. Se presupune că cetonele odată eliberate în sânge suprimă apetitul afectând centrul foamei/sațietății aflat în hipotalamus. Probabil că veți simți foamea în primele câteva zile de post. Acest efect este totuși temporar. Dorința de a mânca va dispare. Lipsa foamei poate dura între 40 si 60 de zile, aceasta în funcție de modul de post adoptat: postul doar cu apa sau postul cu sucuri. Corpul se adaptează postului negru și sistemul digestiv își poate lua astfel o foarte necesară pauză, concentrându-și toate energiile asupra curățării și vindecării. Numărul celulelor albe din sânge (leucocitele) și al activității sistemului imunitar crește. Este posibil să simțiți dureri în plămâni. Organele purificate și plămânii se află în plin proces de vindecare. Periodic, sistemul limfatic expulzează materie mucoasă prin nas și gât. Volumul acestui tip de mucus de culoare gălbuie poate fi neașteptat de mare. Sinusurile trec prin perioade în care sunt înfundate, după care se vor curăța în totalitate. Respirația este în continuare urât mirositoare și limba încărcată. Înauntrul intestinului, colonul este vindecat și resturile compacte de pe pereții intestinali încep să fie eliminate.

Etapa a 3-a (ziua 8- ziua15)

În această parte a postului negru extins, puteți observa un nivel ridicat de energie, de claritate a minții și să vă simțiți mai bine decât v-ați simțit vreodată, cam ca în copilărie. Pe de altă parte, răni vechi pe care le-ați suferit pot să devină supărătoare și dureroase. Acesta este rezultatul capacității crescute a corpului de a se autovindeca pe timpul postului total. Dacă v-ați rupt o mână acum 10 ani, există țesut cicatrizat în jurul acelei rupturi. În momentul rupturii, capacitatea corpului de a se vindeca era direct asociată cu stilul de viață din acea perioadă. Dacă trăiați consumând mâncare de tip fast-food, capacitatea naturală a corpului de a se vindeca era compromisă. În timpul postului doar cu apă, capacitatea de vindecare a corpului are o eficiență optimă. Deși corpul curăță țesutul mort sau alterat, limfocitele intră în acele țesuturi de mult stricate, secretând substanțe pentru a dizolva celulele alterate. Aceste substanțe irită nervii din zona învecinată și cauzează o revenire a durerilor în zona lovită cândva deși acestea dispăruseră probabil cu mulți ani în urmă. Durerea este bună întrucât ea anunță desăvârșirea ativității de vindecare în regiunea respectivă. Mușchii pot deveni rigizi și inflamați din cauza iritației date de toxine. Picioarele pot fi cele mai afectate, căci toxinele se acumulează în picioare. Ulceratiile sunt ceva obișnuit în această fază din cauza bacteriilor foarte numeroase aflate în cavitatea bucală. Gargara zilnică cu apă sărată va preveni apariția ulceratiilor și le va vindeca pe cele apărute.

Etapa a 4-a (ziua16 – ziua 30)

Corpul este acum complet adaptat postului negru. Acum se simte o mai mare energie și claritate a minții. Perioadele de curățare vor fi scurte, cu multe zile în care vă veți simți bine intercalate între acestea. Vor fi zile în care limba este roză și respirația este proaspătă. Activitatea de vindecare a organelor interne este încheiată. După detoxifiere, mecanismele pornite de postul total au îndepărtat agentul cauzal al bolilor sau l-au inactivat, corpul funcționând la capacitate maximă și a înlocuit țesuturile afectate cu unele noi. În timp ce un post total de scurtă durată va reduce simptomele bolilor, un post de lungă durată poate vindeca total. Echilibrul homeostatic este la nivele optime. Sistemul limfatic este curat cu excepția unor rare expectorări de mucus prin nas sau gât. După ziua 20, mintea începe să fie influențată. În această perioadă se simte o creștere a clarității mentale și a echilibrului emoțional. Memoria și concentrarea se îmbunătățesc.

Etapa a 5-a (Intreruperea postului)

Mucusul vâscos și toxic care acoperă peretele intestinal este aproape desprins, iar prima mancare ingerată îl va îndepărta de pe peretele intestinal. Toxinele intră în sânge prin colon. Vezica biliară își curăță conținutul murdar printr-o descărcare masivă de bilă. Aceasta poate cauza imediat dupa masă un flux intestinal urmat de o intensă diaree. Dacă simptomele sunt prea deranjante, o clismă vă va fi de ajutor.

joi, 12 septembrie 2013

Muzica divina

Darul muzicii se revarsa in inimile noastre.Muzica este o cheie care ne deschide o usa catre sufletul nostru, acea particica divina din noi pe care am uitat sa o folosim si sa o intelegem, dar armonia notelor conduce sa ne sincronizam cu armonia divina din noi, sa ne vindecam, sa accesam acea parte primordiala a ADN-lui nostru care ne apropie de zei.
Muzica lui Gheorghe Iovu este un ghid care ne poate deschide aceasta poarta ruginita ...
GHEORGHE IOVU 2 ORE DE RELAXARE ...Medicament pentru suflet si minte ...
    
  Asculta  mai multe  audio   diverse 
Relaxare Gheorghe Iovu Album Full  - Spre infinit   (melodiile sunt scrise in comentariu)
    
  Asculta  mai multe  audio   diverse

GHEORGHE IOVU - Rugaciune
    
  Asculta  mai multe  audio   diverse

GHEORGHE  IOVU - Revelatie
    
  Asculta  mai multe  audio   traditionala

Gheorghe Iovu - Eternitatea
    
  Asculta  mai multe  audio   diverse

marți, 27 august 2013

Mastile si ranile sufletului nostru

July 11, 2013 sursa :
 
Exista 5 tipologii de rani sufletesti pe care ni le cream de-a lungul vietii, in scopul de a atrage atentia, iubirea sau aprecierea din partea celor din jur.
Exista, de asemeni, o corelatie intre aceste 5 tipologii si tipul de alimentatie pe care uzitam sa il consumam. In spatele acestui tip de alimentatie se ascund, de fapt, repere psihologice si spirituale care ne pot ajuta sa intelegem alte aspecte ascunse ale sufletului nostru.

marți, 6 august 2013

OMRAAM MIKHAEL AIVANHOV FORŢA SEXUALĂ sau DRAGONUL ÎNNARIPAT partea IV



Cap IV DESPRE PLĂCERE
I
Nu căutaţi plăcerea, vă va sărăci
Tineretul de astăzi cere libertatea sexuală crezând că în ea va găsi
înflorirea, fericirea, bucuria. Acum, pentru că se poate procura uşor pilula
contraceptivă, ei se bucură pentru că nu mai e necesar să reflecteze, să se
controleze, să existe stăpânire de sine. Nu, nu, să închidem ochii şi să mergem
înainte!... şi în lumea întreagă vedem că această faimoasă pilulă are din ce în
ce mai mare succes. Mai întâi, desigur, ea a fost pusă la punct din motive de
echilibru demografic, dar apoi s-au adăugat alte motive, deloc demografice, şi
mai ales dorinţa de se bucura fără piedici de toate femeile şi de toţi bărbaţii.
Spuneţi-mi dacă fetele de treisprezece ani chiar au nevoie de pilulă... Cu toate
acestea, ele sunt lăsate să se servească deja de pilulă, şi am auzit că, în unele
şcoli chiar profesorii sunt cei care le distribuie elevelor, da, profesorii!
Lăsând tinerii să se grăbească să experimenteze un domeniu pe care nul
cunosc, deschidem pentru ei poarta tuturor dereglărilor fizive şi psihice. Ei fac
experienţe, dar nu ştiu că aceste experienţe vor avea pe termen lung rezultate
catastrofale şi se vor dezaxa şi se vor îmbolnăvi. În realitate, nici cei care s-au
pronunţat pentru pilulă nu au înţeles ceva, nici cei care s-au opus. Cei care sau
pronunţat pentru, au făcut-o de complezenţă: ştiind că mulţi oameni sunt
slabi, au cedat în faţa acestei slăbiciuni; şi ceilalţi, care s-au opus, au făcut-o
din ipocrizie, în numele vechilor tradiţii morale şi ei sunt primii care nu le
respectă în viaţa lor personală.
În tot cazul, punându-se pilula la punct, ştiinţa care credea că face un
mare serviciu oamenilor, n-a făcut decât să le permită să se dedea la tot felul
de excese, să devină slabi, senzuali şi bolnavi. Iată binefacerile ştiinţei! Înainte
de pilulă, băieţii şi fetele erau cel puţin obligaţi să se gândească, să se
stăpânească puţin (nu pentru motive de moralitate şi puritate, desigur, ci
pentru frica de consecinţele neplăcute ce puteau urma), în timp ce acum nu
mai e cazul să se controleze, se pot lăsa în voie.


OMRAAM MIKHAEL AIVANHOV FORŢA SEXUALĂ sau DRAGONUL ÎNNARIPAT partea III



Cap III FORŢA SEXUALĂ, CONDIŢIA VIEŢII PE PĂMÂNT
Observaţi copiii, abia născuţi, nu se gândesc decât să se agaţe de
pământ. şi se agaţă aşa de bine că merg în patru labe; tot ceea ce văd vreau
să atingă şi chiar să bage în gură... Dar puţin câte puţin creşte, şi iată inima sa
se trezeşte; dacă e un băiat, încep să-l intereseze fetele, se îndrăgosteşte,
vrea să-şi întemeieze un cămin şi să populeze pământul cu progeniturile şi
realizările sale... Mai târziu, când a cheltuit toate energiile sale şi vede că a
trăit fără a realiza ce a dorit, o schimbare se produce în el: pământul nu-l mai
interesează de loc şi începe să se gândească la cealaltă lume. El, care cu puţin
timp înainte nu se ocupa decât cu mâncatul, băutul, făcutul copiilor şi
acumularea de bogăţii ca şi cum nu ar fi trebuit să părăsească pământul, a
devenit impersonal, dezinteresat, rece, obosit, blazat pentru că se pregăteşte
să abandoneze tot pentru a pleca de cealaltă parte. Ce s-a întâmplat?... La
originea acestei transformări e foarte simplu slăbirea instinctului sexual, şi veţi
vedea imediat cum forţa sexuală determină la om natura şi filozofia sa.
Cât timp posedă această forţă el e de acord să trăiască pe pământ, dar
când ea îl abandonează, el nu se gândeşte decât la moarte. De aceea anumiţi
Iniţiaţi ai trecutului care cunoşteau aceste fenomene şi de unde provin, de ce
depind, au învăţat pe discipolii lor că, dacă vor să se elibereze de pământ cu
suferinţele şi limitările sale pentru a merge într-o lume de frumuseţe şi lumină,
trebuie să-şi suprime manifestările forţei sexuale, să fugă de dorinţe şi pofte
nefrecventând fiinţele sexului opus, etc... dacă nu, vor fi prinşi imediat în
angrenaj.
Putem spune că la originea diferitelor tendinţe filozofice şi religioase stă
forţa sexuală, atracţia dintre sexe, şi atitudinea pe care oamenii au ales-o faţă
de această forţă le determină filozofia: unii îi dau ieşire şi alţii încearcă să o
suprime. În realitate există şi alte filozofii, dar pe toate, mai mult sau mai
puţin, le putem încadra în una din aceste două categorii.
Dacă nu vreţi să rămâneţi să suferiţi pe pământ, dacă vreţi să intraţi în
eternitate nu trebuie să vă mai gândiţi la perpetuarea speciei pentru că
aceasta crează legături care vă vor reţine pe pământ: sunteţi legat (ă) de
mama (tatăl) copiilor voştri, sunteţi legat (ă) fizic de copiii voştri care sunt
carne din carnea voastră, sânge din sângele vostru; şi chiar psihic aveţi
legături cu ei de asemenea. De aceea filozofia budhistă învaţă că, chiar când
omul pleacă pe lumea cealaltă, când se gândeşte să părăsească totul şi să se
elibereze, ei bine nu, el are încă legături cu copiii lui, cu toţi părinţii săi, şi nu
poate deci părăsi regiunile inferioare ale planului astral, rămâne un timp foarte
aproape de oameni, şi mai ales de membrii familiei sale, pentru a-i observa,
participa la viaţa lor şi chiar hrănindu-se prin intermediul lor. După această
filozofie, pentru a putea fi liber nu trebuie să te căsătoreşti, nici să ai copii,
pentru că aceia care au acceptat să formeze o familie pentru că numele lor să
reziste timpului sunt atraşi de nume, de “firmă”, cum se spune, şi trebuie să
coboare tot timpul pe pământ pentru că, jos, această familie se gândeşte la ei
şi îi cheamă.

OMRAAM MIKHAEL AIVANHOV FORŢA SEXUALĂ sau DRAGONUL ÎNNARIPAT partea II



CAP II DRAGOSTE ŞI SEXUALITATE

Întrebare: “Maestre, vreţi să ne spuneţi care este diferenţa dintre
dragoste şi sexualitate şi cum putem utiliza sexualitatea în viaţa spirituală?”
Iată o problemă foarte interesantă, care atinge ceea ce e mai important
în viaţă şi priveşte pe toată lumea. Da, pe tineri şi pe bătrâni...
Eu nu susţin că sunt calificat să răspund la toate aceste întrebări pe care
le ridică această problemă. Ceea ce îmi e particular, este că îmi place să văd
lucrurile dintr-un anumit punct de vedere şi mi-am consacrat întreaga viaţă
formării acestui punct de vedere. Vă voi spune de la început două vorbe
înainte de a începe să mă criticaţi spunând: “Oh, la, la! Eu am citit cărţi despre
dragoste şi sexualitate unde se spuneau foarte multe lucruri. Ce ignorant e
acest instructor!” Ei da, sunt ignorant, de ce nu? Dar cei care au scris aceste
cărţi nu aveau punctul meu de vedere şi nu au înţeles această problemă cum o
înţeleg eu. Dacă vreţi, puteţi să vă informaţi citind tot ceea ce psihanaliştii şi
medicii au scris despre sexualitate, dar eu vreau să vă aduc spre un alt punct
de vedere necunoscut până acum.
Care e acest punct de vedere? Mă amuz câteodată ilustrându-l prin
imaginea următoare. Un profesor ce a urmat trei sau patru universităţi lucră în
laboratorul său unde face tot felul de cercetări şi experienţe... Dar iată că fiul
său de doisprezece ani care se joacă în grădină e cocoţat într-un pom şi de sus
strigă: “Tată, îi văd pe unchiul şi mătuşa venind... “ Tatăl, care nu vede nimic, îl
întreabă: “La ce distanţă sunt? Ce aduc?” Şi copilul îi dă toate informaţiile. În
ciuda întregii sale ştiinţe, tatăl nu vede nimic, în timp ce copilul, mic şi
ignorant, e capabil de a vedea departe, numai pentru că punctul său de
vedere e diferit: e urcat foarte sus, în timp ce tatăl său a rămas jos.
Evident, aceasta nu e decât o imagine, dar ea vă va face să înţelegeţi că
deşi e util să aveţi facultăţi intelectuale şi cunoştinţe, punctul de vedere este şi
mai important. Dacă observăm Universul din punctul de vedere al Pământului
sau al Soarelui obţinem rezultate diferite. Toată lumea spune: “Soarele se
ridică, soarele coboară...” Da, e adevărat, dar e fals. E adevărat din punctul de
vedere al Pământului; din punct de vedere geocentric aveţi dreptate. Dar din
punctul de vedere heliocentric, solar, e fals. Toţi privesc viaţa din punctul de
vedere al pământului, şi evident, din acest punct de vedere, au dreptate. Ei
spun: “Trebuie să mâncăm, să câştigăm bani, să profităm de plăceri...” Dar din
punctul de vedere solar, adică din punctul de vedere divin, spiritual, ei ar
vedea altfel lucrurile. Şi acesta este punctul meu de vedere, care îmi permite
să vă prezint natura dragostei şi sexualităţii într-o altă manieră.

OMRAAM MIKHAEL AIVANHOV FORŢA SEXUALĂ sau DRAGONUL ÎNNARIPAT partea I


Cap I Dragonul înnaripat
În toate tradiţiile populare, în poveşti, mitologii, găsim imaginea şarpelui
sau a balaurului (dragonului), a cărui simbolistică este aproape identică de la o
cultură la alta. Nenumărate poveşti vorbesc de un balaur care a prins o
prinţesă frumoasă, inocentă şi pură, pe care o ţine prizonieră într-un castel.
Săraca prinţesă, plânge, zace în suferinţă şi roagă Cerul să-i trimită un
salvator. Dar, unii după alţii, cavalerii care se prezintă pentru a o elibera sunt
devoraţi de balaur, care pune mâna pe bogăţiile lor şi le îngrămădeşte în
subteranele castelului. În fine, într-o zi, soseşte un cavaler, un prinţ mai nobil,
mai frumos şi mai pur decât alţii, căruia un magician i-a revelat secretul pentru
a-l învinge pe balaur: care e slăbiciunea sa, în ce moment şi de ce manieră
poate fi legat fedeleş sau poate fi rănit... Şi iată că acest prinţ privilegiat, bine
înnarmat şi instruit obţine victoria: reuşeşte să elibereze prinţesa, şi ce de
sărutări îşi dau! Toate comorile care sunt acolo, îngrămădite de secole în castel
vor fi ale cavalerului, ale acestui frumos prinţ care a ieşit victorios din luptă
graţie cunoştinţelor şi purităţii sale. Apoi, amândoi, urcaţi pe balaur, condus de
prinţ, îşi iau zborul în spaţiu şi străbat lumea.
Aceste poveşti pe care le credem, în general, destinate copiilor sunt în
realitate poveşti iniţiatice, dar pentru a le putea interpreta trebuie cunoscută
ştiinţa simbolurilor. Balaurul nu este altceva decât forţa sexuală. Castelul este
corpul omenesc. În castel suspină prinţesa, adică sufletul, pe care forţa
sexuală, rău stăpânită, îl ţine prizonier. Cavalerul e Eul, spiritul omului. Armele
de care se serveşte pentru a-l învinge pe balaur reprezintă mijloacele de care
dispune spiritul: voinţa, ştiinţa de a stăpâni această forţă şi de a o utiliza. Deci,
odată stăpânit, balaurul devine servitorul omului, îi serveşte ca mijloc pentru a
călători în spaţiu. Pentru că balaurul are aripi. Deşi e reprezentat cu o coadă
de şarpe - simbolul forţelor subterane - el posedă de asemenea şi aripi. Ei da,
e clar, e simplu, e limbajul etern al simbolurilor.


vineri, 2 august 2013

Agricultura sustenabila - Cu sau fără tehnologie în gospodăria ţărănească

 sursa:
http://agricultura-sustenabila.blogspot.ro/2013/06/cu-sau-fara-tehnologie-in-gospodaria.html

Un fin observator, francez trăitor pe meleagurile noastre pe care am fost onorat să-l cunosc şi cu care am avut ocazia în câteva rânduri să vorbesc, comentează adesea la articolele pe care le postează pe Facebook: tic-tac, tic-tac, tic-tac... Ar trebui să ni se graveze ticăitul ăsta în minte de fiecare dată când ne gândim la sistemul de pensii, la sistemul de sănătate, la sistem în general, ba chiar la tot ce ţine de civilizaţia energetică/tehnologică. Totul trebuie proiectat pe spirala descendentă a timpului, care o ia la fugă în vârsta de fier, erodând şi sfărâmând tot ce cutează să-i reziste. Suntem educaţi (prost) să gândim în termeni statici, ca şi cum universul ar sta în loc de fiecare dată când noi privim tâmp la el, până când ne prindem şi ouăm o definiţie. Ei bine, lucrurile se mişcă, şi numai mintea noastră înceată numeşte cu acelaşi nume realităţi schimbătoare. Tic-tac, tic-tac, tic-tac, vorba franţuzului.
Deci mergem la ţară. Ne-am săturat de oraş, ne-am învins greaţa îndelung cultivată pentru noroi, suntem pregătiţi să îndurăm cu stoicism tăcerea iernii şi jurăm pe roşu să nu înnebunim de la greierii ăştia odioşi care nu mai tac dracului odată. Sau o data? Am calculat cât lapte dă pe zi o vacă deşi niciodată, nici la beţia cea mai cruntă un ţăran n-ar face asta, ştiut fiind că o vacă nu este egal altă vacă, adică Dumnezeu nu se repetă. Dar noi nu suntem ţărani, noi înjurăm de “băi, ţărane”, noi suntem orăşeni, adică gândim în termeni de vaca aritmetică, vaca redusă la unitate, pe care o poţi aduna, scădea, înmulţi şi împărţi pe pătrăţelele unui caiet de mate. Ar trebui să se spună: băi, orăşeanule!

marți, 30 iulie 2013

Dumnezeu vorbeste omului






„Îţi spun:
Fii liniştit.
Să ştii
Că Eu
Sunt
Dumnezeu.

Ţi-am vorbit
Cînd te-ai născut.
Fii liniştit
Să ştii
Că Eu
Sunt
Dumnezeu.

Ţi-am vorbit
La prima ta privire.
Fii liniştit.
Să ştii
Că Eu
Sunt
Dumnezeu.

Ţi-am vorbit
La prima ta vorbă rostită.
Fii liniştit.
Să ştii
Că Eu
Sunt
Dumnezeu.

Ţi-am vorbit
La primul tău gând.
Fii liniştit.
Să ştii
Că Eu
Sunt
Dumnezeu.


Ţi-am vorbit
La prima ta dragoste.
Fii liniştit.
Să ştii
Că Eu
Sunt
Dumnezeu.

Ţi-am vorbit
La primul tău cântec.
Fii liniştit.
Să ştii
Că Eu
Sunt
Dumnezeu.

Îţi vorbesc
Prin iarba păşunilor.
Fii liniştit.
Să ştii
Că Eu
Sunt
Dumnezeu.

Îţi vorbesc
Prin arborii pădurii.
Fii liniştit.
Să ştii
Că Eu
Sunt
Dumnezeu.

Îţi vorbesc
Prin văi şi dealuri.
Fii liniştit.
Să ştii
Că Eu
Sunt
Dumnezeu.

Îţi vorbesc
Prin munţii sfinţi.
Fii liniştit.
Să ştii
Că Eu
Sunt
Dumnezeu.

Îţi vorbesc
Prin ploaie şi zăpadă.
Fii liniştit.
Să ştii
Că Eu
Sunt
Dumnezeu.

Îţi vorbesc
Prin valurile mării.
Fii liniştit.
Să ştii
Că Eu
Sunt
Dumnezeu.

Îţi vorbesc
Prin roua dimineţii.
Fii liniştit.
Să ştii
Că Eu
Sunt
Dumnezeu.

Îţi vorbesc
Prin pacea serii.
Fii liniştit.
Să ştii
Că Eu Sunt
Dumnezeu.

Îţi vorbesc
Prin splendoarea sorelui.
Fii liniştit.
Să ştii
Că Eu
Sunt
Dumnezeu.

Îţi vorbesc
Prin stelele strălucitoare.
Fii liniştit.
Să ştii
Că Eu
Sunt
Dumnezeu.

Îţi vorbesc
Prin furtună şi nori.
Fii liniştit.
Să ştii
Că Eu
Sunt
Dumnezeu.

Îţi vorbesc
Prin tunet şi fulger.
Fii liniştit.
Să ştii
Că Eu
Sunt
Dumnezeu.

Îţi vorbesc
Prin misteriosul curcubeu.
Fii liniştit.
Să ştii
Că Eu Sunt
Dumnezeu.

Îţi voi vorbi
Când vei fi singur.
Fii liniştit.
Să ştii
Că Eu
Sunt
Dumnezeu.

Îţi voi vorbi
Prin înţelepciunea Părin-
ţilor.
Fii liniştit.
Să ştii
Că Eu
Sunt
Dumnezeu.

Îţi voi vorbi
La şfârşitul timpului.
Fii liniştit.
Să ştii
Că Eu
Sunt
Dumnezeu.

Îţi voi vorbi
Când tu vei fi văzut îngerii
Mei.
Fii liniştit.
Să ştii
Că Eu
Sunt
Dumnezeu.

Îţi voi vorbi
În toată eternitatea.
Fii liniştit.
Să ştii
Că Eu
Sunt
Dumnezeu.

Îţi Spun:
Fii liniştit.
Să ştii
Că Eu
Sunt
Dumnezeu.”

VIZIUNEA LUI ENOH
Cea mai veche revelaţie

joi, 13 iunie 2013

Intelepciunea Tibetana: 5 ritualuri tibetane sau yoga tibetana

Mereu suntem atrasi de magia orientului, de misterele Tibetului cu legendele lui despre calugari centenari, plini de vitalitate la varste pe care nici nu le putem spera, cu capacitati paranormale dezinvolte si traiul simplist dar plin de divinitate...
Intamplator sau nu, am dat peste aceste exercitii exact cand aveam nevoie mai mare de echilibrare si revitalizare. Am inceput practica de cateva zile si fara sa exagerez rezultatele sunt uluitoare: starea de energie si optimism pe care am capatat-o este de-a dreptul debordanta, calmul si echilibrul mental si emotional este ceva atat de surprinzator incat am simtit nevoia sa impartasesc acest minunat dar al rasaritului.
 "The Five Tibetans" Poster - Free Download
Mai jos gasiti explicatii



o alta versiune


si o alta versiune

joi, 6 iunie 2013

No mistakes in the tango


“No mistakes in the tango, darling, not like life. It’s simple. That’s what makes the tango so great. If you make a mistake, get all tangled up, just tango on.”
~ Lieutenant Colonel Frank Slade, Scent of a Woman (1992)

miercuri, 15 mai 2013

De ce să meditam?

Sistemul Sahaj Marg

 sursa: http://www.sahajmarg.org/sm/why-meditate

 "Ideea de baza a spiritualitatii este sa trezeasca in noi ceea ce este deja acolo, insa adormit - adevaratul eu interior, Sinele."- Chariji

Procesul meditației nu este altceva decât încercarea de a reînvia contactul care a fost și va fi întotdeauna în mine.
În stilul modern de viață, majoritatea timpului și efortului nostru este îndreptat către bunăstarea materială și adesea descoperim că viața noastră s-a complicat. Descoperim că tânjim către schimbare interioară, dezvoltare și spontaneitate. Suntem trași în diferite direcții de diverse scopuri și nu suntem în stare să acordăm prioritate celor prin care putem atinge echilibrul care ne asigura bunăstare și bucurie.
Meditația antrenează mentalul astfel încât acesta să se regleze, conducându-ne dincolo de activitățile exterioare către liniștea interioară a inimii noastre, unde ne vom găsi conectați cu esența noastră Divină. Reglarea mentalului și conectarea la esența noastră divină conduc la o stare de echilibru interioară care rămâne neafectată de urcușurile și coborâșurile vieții zilnice. Capacitatea noastră naturală către înțelepciune și acțiune corectă începe să se manifeste, îngăduindu-ne să ne stabilim prioritățile cerințelor provocatoare ale vieții.
Practica meditativă susținută dezvoltă o stare constantă de echilibru, un sens adânc al conexiunii cu sinele nostru interior, dă vieții noastre o direcție și un scop trainic.
Tot mai mulți oameni de pe întreg pământul se îndreaptă înspre meditație realizând că pentru a ne atinge întreg potențialul, pentru a ajunge persoane complete, echilibrate, trebuie să luăm în considerare dorințele noastre spirituale, ca și cele materiale.
Asemenea unei păsări care are nevoie de două aripi pentru a zbura, pentru a avea o viață naturală și armonioasă, omul are nevoie de două laturi ale existenței, una spirituală și cealaltă materială.
„Meditația este un instrument pentru purificarea mentalului și pentru pregătirea sa în vederea comuniunii cu Absolutul. Adică meditația este un mijloc pentru a atinge un scop, nu este un scop în sine.”

joi, 18 aprilie 2013

COMUNIUNILE ESENIENE


Şi a fost să fie că Isus a adunat pe Fiii Luminii pe malul râului, ca
să le reveleze ceea ce a fost ascuns; căci au trecut şapte ani, şi
fiecare a fost roditor pentru adevăr, aşa cum floarea se deschide din
boboc când îngerii soarelui şi al apei îl aduc la vremea înfloririi.
Şi toţi erau diferiţi unul de altul, unii erau mai în vârstă, şi alţii
aveau încă roua tinereţii pe obrajii lor, şi câţiva au fost înălţaţi
conform cu tradiţiile taţilor lor, şi alţii nu ştiau cine fuseseră tatăl şi
mama lor. Dar toţi împărtăşeau limpezimea ochilor şi supleţea
trupului, căci acestea erau semne că de şapte ani ei umblaseră
împreună cu îngerii Mamei Pământeşti şi îi ascultaseră legile. Şi timp
de şapte ani îngerii necunoscuţi ai Tatălui Ceresc îi învăţau în orele
lor de somn. Şi acum venise ziua când ei urmau să intre în Frăţia
Alesului şi să cunoască învăţăturile ascunse ale Bătrânilor, chiar şi
cele ale lui Enoh şi de mai înainte.